Notícies

La segona etapa de la remuntada del Tenes aplega 200 caminants

Dimarts, 23 febrer 2016
SEGONA REMUNTADA 1 BR

Foto de família dels participants

Unes 200 persones van participar el passat diumenge, 21 de febrer, en la segona etapa de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016. La caminada es va iniciar cap a les 8 del matí, al Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt, i va finalitzar cap a la 1 del migdia, al centre de Riells del Fai. En total es van recórrer 14,54 km del camí fluvial d’aquest riu amb un desnivell positiu de 436 m.

Durant la travessa, es van fer parades a diversos punts d’interès. A Santa Eulàlia de Ronçana, Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci, va donar a conèixer breument el funcionament de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) Santa Eulàlia de Ronçana i Andreu Salvat, d’Aprèn Serveis Ambientals S.L., va explicar, al Parc de Can Font, la important restauració duta a terme en aquest tram de camí fluvial ara fa cinc anys.

Ja a Bigues i Riells es va fer parada a la zona de Les Barbotes i la Font de Can Noguera i la sortida de l’Avencó, on Xavier Martí, president d’Associació Hàbitats, va detallar el fenomen d’aquestes surgències naturals produïdes per cabals d’aigua subterrània.

La Remuntada a peu del riu Tenes 2016, dividida en cinc parts, està organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes, amb altres entitats excursionistes com el Centre d’Iniciatives de Muntanya de Lliçà de Vall, La Cursa de Muntanya de Riells del Fai, Santa Eulàlia Camina, el Grup Ornitològic del Tenes, l’Associació Grup Excursionista de Bigues i Riells-Amics dels Cingles de Bertí i Projecte Rius. A més, compta amb la col·laboració d’ajuntaments, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i entitats privades.

La tercera etapa tindrà lloc diumenge 20 de març. En total es recorreran 8,74 km, amb un desnivell positiu de 590 m, entre Riells del Fai i Sant Quirze Safaja.

Tríptic de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016.

SEGONA REMUNTADA 3 BR

Xavier Martí durant la seva explicació sobre les Barbotes de Can Noguera.

Comparteix: