Notícies

Manel Isnard, Premi de l’Aigua 2024 per la seva trajectòria professional dins el Consorci

Dimarts, 26 març 2024

Vinculat professionalment a aquest organisme durant quasi 30 anys, Isnard es va jubilar el passat 31 de desembre de 2023

L’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) ha atorgat un dels seus Premis de l’Aigua 2024 per la seva trajectòria professional al biòleg Manel Isnard Blanchar, qui ha estat vinculat al Consorci Besòs Tordera des de 1997, primer com a cap de Control d’Abocaments i, des de 2002, com a responsable de Medi Fluvial. Després d’una dilatada trajectòria dins el Consorci, Isnard es jubilava el passat 31 de desembre de 2023.

La cerimònia de lliurament va tenir lloc el passat dijous en el recinte de l’Escola Industrial de Barcelona en una sala d’actes de l’Edifici Vagó plena de gom a gom. Albert Solà, gerent del Consorci; Begoña Martínez, cap d’Ecologia; Mercè Fernández, responsable de Comunicació, i Sònia Sánchez, tècnica de la Fundació RIVUS, van acompanyar Isnard, qui també va comptar amb la presència d’amics i familiars.

Isnard va recollir el premi visiblement emocionat i agraït. Les seves primeres paraules van ser per a la família del Consorci. “Gràcies a totes les persones que formen part del Consorci aconseguim que aquests petits rius, tan depuradora depenent com ho és especialment el Besòs, estiguin plens de vida i tinguem blauets, peixos i fins i tot llúdriga”, va destacar.

Isnard va voler dedicar el premi a Josep Arráez (gerent del Consorci entre 1993 i 2015), present a la sala, “per ser la persona que em va portar al Consorci i em va ensenyar tot el que sé de l’aigua”, va puntualitzar, i a l’Anna Maria Palé, impulsora de l’ens i primera presidenta (1988 i 1992), qui ens va deixar el passat 25 de febrer a 97 anys. “L’Anna Maria va ser una visionària. Creure a principis dels anys 80 del segle passat que recuperar aquell riu tan contaminat era possible, era molt i molt complicat. I ella ho va creure i ho va lluitar molt, si no hagués estat per ella, avui no hi seríem aquí”, va afirmar emocionat. També va voler dedicar el guardó a la seva dona i família pel seu suport incondicional.

Enguany, l’ACAA celebra el 25è aniversari de l’entitat i d’aquests guardons, que també van premiar entre altres Manel Poch, membre del Consell Assessor de la Fundació RIVUS i catedràtic d’Enginyeria Química de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona (UdG).

Els Premis de l’Aigua són un reconeixement a les persones i les iniciatives més destacades de cada any que tenen la voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l’aigua i el seu entorn natural.

Comparteix: