Notícies

Nou Itinerarius al riu Tenes, al seu pas per Lliçà de Vall i Lliçà d’Amunt, el diumenge 28 d’abril

Divendres, 12 abril 2024

Sota el títol “Entre l’aigua i el glaç”, la passejada inclourà parades a la bassa de Can Dunyó i als pous de glaç de Can Gurri, entre altres

El pròxim diumenge, 28 d’abril, se celebrarà una nova caminada, inclosa dins el cicle ItineraRius, a l’entorn del riu Tenes anomenada “Entre l’aigua i el glaç”. La passejada s’iniciarà a les 10 del matí a la Masia de Can Coll de Lliçà de Vall i remuntarà el riu fins a arribar a Lliçà d’Amunt.

Es tracta d’una ruta circular i guiada, d’uns 7,5 km de longitud i de baixa dificultat, durant la qual es descobrirà el patrimoni hidràulic i natural de tota aquesta zona, com ara els safareigs, la mina de Can Coll i els pous de glaç de Can Gurri, tots ells dins el terme municipal de Lliçà de Vall, i la bassa de Can Dunyó, a Lliçà d’Amunt.

L’activitat, apta per a tots els públics, és gratuïta, tot i que per prendre-hi part cal formalitzar la inscripció prèvia fins al 25 d’abril en aquest enllaç, també disponible al web fundaciorivus.cat. Els participants rebran avituallament i una bossa de regal.

La caminada, organitzada per la Fundació RIVUS i el Consorci Besòs Tordera, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lliçà de Vall, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt i l’Associació Centre d’Estudis i Recerca, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’empresa Sorigué.

El cicle de caminades ItineraRius té per objectiu acostar d’una manera respectuosa i conscient la ciutadania als rius de les conques del Besòs i de la Tordera, descobrint camins fluvials plens de patrimoni natural, hidràulic i històric, així com de biodiversitat, dotant així de valor afegit la part esportiva i de salut d’aquest tipus d’activitats.

 

 

Comparteix: