Notícies

L’EDAR Montornès del Vallès pateix un robatori de cable de coure

Divendres, 23 febrer 2024

L’extracció d’aquest cablejat no ha afectat al normal funcionament de la planta, que ha continuat donant servei i, per tant, no ha tingut cap afectació a medi.

Des del Consorci Besòs Tordera ja s’han incrementat les mesures de seguretat a les seves instal·lacions

L’EDAR Montornès del Vallès ha sofert aquesta passada matinada el robatori d’una elevada quantitat de cable de coure. Aquesta extracció no ha ocasionat, però, cap problema en el funcionament de la línia de depuració de l’aigua residual dins la instal·lació, que ha continuat donant servei amb total normalitat i, per tant, no hi ha hagut cap afectació a medi.

La lleu afectació que ha produït aquest robatori ha estat a la línia de fangs, que ha vist interrompuda la seva activitat, tot i que això no comporta cap risc ni conseqüència a medi ni a la mateixa planta. Segons els responsables tècnics de la instal·lació, un cop es torni a reposar el cablejat sostret, la línia reprendrà el tractament dels fangs amb normalitat i assumirà sense problema la producció de les hores en què ha deixat de funcionar.

Tot i que la instal·lació compta amb diverses mesures de seguretat, els intrusos han aconseguit esquivar els sistemes d’alarma i videovigilància de que disposa la planta. Així, no ha estat fins a primera hora del matí quan l’operari, que iniciava la seva jornada, ha descobert els fets i ha donat avís als responsables de la instal·lació.

Fins a l’EDAR s’han personat efectius de la Policia Local del Montornès del Vallès que, durant tot aquest matí, han dut a terme la inspecció per tota l’EDAR i han informat a Mossos d’Esquadra. En aquests moments, els cossos de seguretat estan estudiant els fets, que se sumen a l’allau de robatoris de cable de coure patits darrerament a diferents instal·lacions i infraestructures, especialment destacables els produïts a les línies ferroviàries de la zona.

Arran d’aquest fet, el Consorci Besòs Tordera ha incrementat ja les mesures de seguretat a les seves instal·lacions, per evitar que es puguin tornar a produir fets com aquest.

Comparteix: