Notícies

Iniciades les obres a Parets del Vallès per obrir el tram final del camí fluvial del Tenes

Dijous, 18 febrer 2016

OBRES CAMI TENES 1Avui dijous, 18 de febrer, tècnics i responsables de l’Ajuntament de Parets del Vallès, de l’Agència Catalana de l’Aigua, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i de l’empresa adjudicatària Barnasfalt han visitat les obres de millora i condicionament que, des d’aquest dilluns, s’estan duent a terme al tram final del camí fluvial del riu Tenes, a Parets del Vallès, tot just abans del seu aiguabarreig amb el riu Besòs.

El projecte contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud que va des de l’avinguda Josep Tarradellas fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu, on s’eliminarà canya americana, es refarà el sauló, es desbrossarà i es netejarà el camí, que s’intentarà que mantingui una amplada de 2 m en tot el seu recorregut, i s’instal·laran proteccions a les torres elèctriques que hi ha en aquest espai, entre altres actuacions.

El punt fort però d’aquest projecte és l’obertura del tram final del camí, fins ara totalment inaccessible. Es tracta d’un petit tram d’uns 340 m de longitud on les màquines treballen per fer el camí per sobre de la mota, just entre els camps de conreu i el riu. “Amb aquesta obertura donarem connectivitat al camí fluvial del Tenes que arribarà ara fins a Montmeló on, sigui a peu, corrent o en bicicleta, els ciutadans podran enllaçar amb el camí del riu Besòs, que arriba fins a mar, i remuntant una mica, amb els dels rius Congost i Mogent”, ha explicat aquest matí Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

“La recuperació d’aquest camí és una mostra més dels bons resultats de la feina conjunta entre administracions”, ha matisat Mingote. “Tots els municipis per on passa el Tenes i el Consorci, amb l’ajut de l’empresa Grifols, ens hem compromès a millorar el camí fluvial i guanyar així un espai on fer salut, fer vida i gaudir de la natura”, ha conclòs.

Es preveu que en poc més d’un mes les obres estiguin enllestides i els ciutadans puguin utilitzar aquest nou vial natural.

Les obres, que tenen un pressupost de 118.000 euros, estan finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

El Tenes neix a Sant Quirze Safaja i transcorre per Sant Feliu de Codines, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès i Montmeló, on té lloc el seu aiguabarreig amb el riu Besòs. Es tracta d’un traçat fàcil, amb poc desnivell (cota de 610 m a 60 m), ideal per a vianants i ciclistes i, fins i tot, apte per a discapacitats en alguns dels seus trams, que combina tot-ú artificial, asfalt i terreny natural.

Durant els seus 30,9 km de recorregut, el camí té diferents punts d’interès natural, patrimonial i paisatgístic, com són l’entorn de Sant Miquel del Fai (Cingles de Bertí), la bassa de Can Dunyó (Lliçà d’Amunt), entorns de paisatge forestal, agrícola i de ribera i gran diversitat de fauna, a més de permetre la connexió amb diferents rutes GR i PR (GR-5 Sitges-Canet de Mar, GR-97 riu Tordera-riu Llobregat, GR- 177 ronda Moianès, PR- C-10 Santa Eulàlia de Ronçana i PR- C 32 i 34 Lliçà d’Amunt).OBRES CAMI TENES 2

OBRES CAMI TENES 3

Comparteix: