Benvinguda

Sergi Mingote Moreno, President del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs

Com a president, us dono la benvinguda a la pàgina web del Consorci Besòs Tordera. El 29 de febrer de 1988, es fundava el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs amb un objectiu clar: recuperar aquest espai fluvial. Una fita que hem assolit gràcies al treball conjunt de moltes administracions i que hem de continuar millorant dia a dia.

Durant la Junta General del 29 de juny de 2016, es va procedir a l’aprovació dels nous estatuts del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, que va suposar l’estrena d’una nova denominació: Consorci Besòs Tordera. Aquest nou marc ha fet possible l’ampliació de l’àmbit territorial d’actuació del Consorci a la conca de la Tordera. És a dir, oferim la possibilitat d’adherir-se de manera voluntària al nostre organisme a tots els municipis d’aquesta conca que així ho decideixin.

Tan sols canvia el nom i l’àmbit d’actuació, no l’esperit. Continuem sent una entitat delegada per al sanejament, de caràcter públic, que treballa dia a dia per recuperar els entorns fluvials i donar cobertura als seus municipis consorciats, actualment 52.

A través d’aquest espai virtual, volem apropar-vos a la nostra tasca, donar-vos a conèixer qui som i què fem, i mantenir-vos informats de totes aquelles actuacions i activitats destacades que duem a terme des del Consorci, així comde totes aquelles altres que, sent iniciativa dels diferents municipis consorciats o d’altres entitats, van en la nostra mateixa direcció.

També volem promocionar els nostres rius, plens d’indrets meravellosos i de vida. Des d’aquí podeu consultar les nostres publicacions i conèixer la gran quantitat de peixos, aus, amfibis, rèptils i mamífers que, avui, hi viuen.

Per últim, vull demanar la vostra col·laboració, indispensable i vital, per al bon manteniment dels nostres entorns fluvials. Tenim els rius a les nostres mans. Ens hem de conscienciar que influïm, i molt, en l’estat de conservació de rius i lleres amb accions quotidianes, que en moltes ocasions, fins i tot, ens passen inadvertides.

Ara només em resta convidar-vos a continuar riu avall… a endinsar-vos en les nostres aigües i a conèixer aquests entorns meravellosos… a continuar navegant pel nostre web.

Moltes gràcies,

Sergi Mingote Moreno
President del Consorci Besòs Tordera

Imprimeix aquesta pàgina Imprimeix aquesta pàgina