Notícies

El socialista Òscar Sierra, alcalde de la Llagosta, nou president del Consorci Besòs Tordera

Dimecres, 27 setembre 2023

Les vicepresidències han anat a parar a mans de Pere Grivé (ERC), tinent d’alcalde de Llinars del Vallès; Meritxell Budó (JxCat), alcaldessa de la Garriga, i M. del Mar Garcia, regidora de Montornès del Vallès (Montornès en Comú)

La Comissió de Govern, que ha de dirigir l’organisme, té representació de pràcticament totes les formacions polítiques presents a l’àmbit d’actuació de l’ens

La Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera ha acollit aquest matí la primera Junta General del mandat 2023-2027 que ha servit per escollir, amb el vot a favor de tots els representants, la nova Comissió de Govern que estarà al capdavant de l’ens durant aquest període.

Igual que en els darrers mandats, aquesta Comissió de Govern té representació de les principals forces polítiques presents a ambdues conques.

L’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra, ha estat escollit president de l’organisme, agafant així el relleu a Francesc Colomé, qui havia estat al capdavant des de 2021, després que Josep Monràs -qui va agafar la presidència el 2019- deixés l’alcaldia de Mollet del Vallès. A les vicepresidències es manté Pere Grivé, 1r tinent d’alcalde i regidor a l’Ajuntament de Llinars del Vallès, i s’incorporen Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, i M. del Mar Garcia, regidora a l’Ajuntament de Montornès del Vallès i membre de la Comissió de Govern durant els dos darrers mandats com a responsable de la subconca Mogent, càrrec que també mantindrà durant aquest mandat.

La resta de membres que conformaran la nova Comissió de Govern són:

Vocal i responsable subconca Congost: Emilio Cordero, alcalde de Canovelles (PSC)
Vocal i responsable subconca Ripoll: José Leiva, regidor de l’Ajuntament de Castellar del Vallès (PSC)
Vocal i responsable subconca Riera de Caldes: Jordi Martín, regidor de l’Ajuntament de Caldes de Montbui (ERC)
Vocal i responsable subconca Tenes: Joan Josep Galiano, alcalde de Bigues i Riells (ERC)
Vocal i responsable subconca Besòs: Dori Alcalá, regidora de l’Ajuntament de Montcada i Reixac (PSC)
Vocal i responsable conca la Tordera: Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera (JxCat)
Vocal: Xesco Gomar, membre a la Diputació de Barcelona (PSC)

Reptes i objectius

Durant la seva primera intervenció com a president del Consorci, Òscar Sierra ha tingut paraules d’agraïment per a les diferents forces polítiques representades a la Junta General per la unanimitat en el seu nomenament i pel treball conjunt que han fet des de fa anys en el si de l’entitat. “Continuarem treballant plegats, de manera coordinada i sense mirar els colors polítics, com s’ha fet fins ara en aquest Consorci”, ha subratllat.

A més, ha destacat els grans reptes de futur del Consorci per a aquest nou mandat. “Seguirem treballant i posant l’accent en la consecució de la neutralitat energètica de les instal·lacions, en l’aposta per l’aigua regenerada; en el compliment de les noves directives, que culminarà amb la revisió de la Directiva Europea d’Aigües Residuals Urbanes i que ens obligarà a enfortir els sistemes de tractament; en la gestió optimitzada dels residus; en la digitalització dels processos de sanejament que ja ha iniciat el Consorci i que s’ha de seguir desenvolupant i estenent, i continuarem impulsant i fent costat a la Fundació RIVUS que dia rere dia treballa per acostar els entorns fluvials, la divulgació i l’educació ambientals a la ciutadania”, ha resumit.

Valoració de mandat

Per la seva banda i durant la seva darrera intervenció com a president del Consorci, Francesc Colomé ha agraït a tècnics i polítics la gran tasca conjunta feta durant el darrer mandat. “Ens ha tocat viure un mandat gens fàcil i ple de crisis, però amb l’equip de professionals que hi ha en aquest ens i amb la bona sintonia i col·laboració entre els òrgans de govern, hem aconseguit que el Consorci hagi mantingut el seu nivell d’excel·lència i servei”, ha matisat. L’incendi de Ditecsa, la crisi sanitària de la COVID-19, el temporal Glòria, la crisi energètica arran de la guerra Ucraïna i la situació de sequera han estat alguns dels fets destacats per Colomé.

El Consorci

Actualment, el Consorci Besòs Tordera està format per 64 municipis de les comarques del Barcelonès, Osona, Moianès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, amb una població al voltant de 2.400.000 habitants, i quatre organismes supramunicipals: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

D’aquests 64 municipis, 51 han delegat al Consorci les seves funcions com a administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l’ordre de més de 500.000 habitants i més de 5.800 establiments industrials contaminadors potencials implantats.

Comparteix: