Notícies

El Consorci presenta la campanya de pedagogia i conscienciació ciutadana “Els rius a les teves mans”

Dimecres, 22 març 2017

PRESENTACIO CAMPANYA ELS RIUS A LES TEVES MANSLa Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera s’ha omplert aquest migdia de tècnics, representants municipals i amants de la natura, amb motiu de la presentació de la nova campanya de pedagogia i conscienciació adreçada a la ciutadania, dissenyada i impulsada pel Consorci: “Els rius a les teves mans”. L’acte s’ha fet coincidir amb la celebració, avui, del Dia Mundial de l’Aigua.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és implicar la ciutadania en el seu conjunt en el correcte manteniment i en la preservació dels rius i els seus entorns”, ha explicat aquest matí el president del Consorci, Sergi Mingote. “Gràcies a les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) i a la xarxa de col·lectors hem passat de rius morts a rius vius, on ara la gent passeja, fa esport i vida, i això també està ocasionant noves problemàtiques que, entre tots, hem d’erradicar”, ha matisat Mingote.

La campanya posa l’accent en diferents problemàtiques i actuacions, unes que fem des de casa i d’altres quan estem als entorns fluvials, que s’han d’evitar per millorar l’estat dels nostres rius, i ho fa amb un to divertit, original i fresc.

“Tovalloletes, cotons, pintures, dissolvents, olis de cuina i medicaments, entre altres, no s’han de llençar per la pica ni pels lavabos de casa perquè repercuteixen negativament en el funcionament de les EDAR”, ha subratllat el vicepresident del Consorci, Joan Vila, durant la seva intervenció. Altres aspectes que palesa aquesta campanya són: els abocaments a rius i riberes de papers, llaunes, plàstics, mobles, runes, pneumàtics i restes de poda; l’abandonament d’espècies animals invasores, com la tortuga de florida o el visó americà, i el pas de vehicles motoritzats, com motos i quads, pels camins fluvials.

Per fer virals els conceptes claus d’aquesta campanya s’han dissenyat 9 cartells i 5 breus vídeos on es recullen totes aquestes actuacions que fem incorrectament. Amb l’objectiu que aquests missatges, directes i senzills, arribin a tota la ciutadania s’han plantejat diverses vies, si bé les xarxes socials hi jugaran un paper destacat. En aquest sentit, Mingote ha fet una crida a la participació: “Volem que tothom s’hi sumi a difondre aquests missatges, tant els 53 municipis com els organismes supramunicipals que formen part del Consorci, així com entitats mediambientals i ciutadans”. Per la seva banda, Joan Vila ha subratllat que “des del Consorci, hi abocarem tots els esforços necessaris per donar-li la màxima difusió, i aprofitarem el nostre programa educatiu per fer-los arribar als nens i joves, que en moltes ocasions són els que porten nous hàbits a les famílies”.

També s’ha posat en marxa un nou bloc (blog.besos-tordera.cat), des d’on es pot accedir, veure i compartir tot aquest material gràfic i audiovisual. El bloc també ofereix informació d’interès sobres altres activitats i actes organitzats pel Consorci. La campanya té com a hashtag #elsriusalestevesmans.

Comparteix: