Notícies

“El Consorci en marxa” participarà aquest dissabte en l’Ultra Clean Marathon

Dimarts, 14 març 2023

El Consorci Besòs Tordera participarà el pròxim dissabte, 18 de març, per tercer any consecutiu, en l’Ultra Clean Marathon, la cursa de plogging que organitza la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya. Enguany, la prova transcorrerà per la comarca d’Osona, amb inici i final del recorregut a Vic. Es tracta d’una cursa on, mentre es corre o camina, es recullen residus abandonats als espais naturals i es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament.

Una vintena de professionals dels diferents departaments del Consorci hi prendran part amb dos equips d’“El Consorci en marxa”, un farà el recorregut llarg (61,1 km i 1.450 m de desnivell) i l’altre, el curt (36,1 km i 400 m de desnivell). Manlleu, Roda de Ter, Tavèrnoles, Vilanova de Sau, Sant Julià de Vilatorta i Calldetenes són alguns dels municipis per on passaran els participants.

Igual que en edicions anteriors, tots els equips que se sumen a aquesta jornada de plogging han de fer un donatiu (de 600 euros per als que fan el recorregut llarg, i de 300 per als del curt) a un projecte de conservació i defensa de la natura.

Durant l’edició de 2022, amb sortida des de Terrassa i arribada al Parc de la Barceloneta, els participants del Consorci Besòs Tordera, que també es van agrupar en dos equips, van recollir un total de 33,4 kg de residus.

L’Ultra Clean Marathon celebra amb aquesta la seva cinquena edició.

Comparteix: