Notícies

Dos equips d’“El Consorci en marxa” participaran aquest dissabte en l’Ultra Clean Marathon

Dilluns, 11 març 2024

En total, “Els Corredors” i “Els Caminants” recorreran 90 km fent plogging

Per quart any consecutiu, el Consorci Besòs Tordera participarà en l’Ultra Clean Marathon, la cursa de plogging que organitza la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya. La prova tindrà lloc aquest dissabte, 16 de març, i, igual que l’any passat, transcorrerà per la comarca d’Osona, amb inici i final a Vic. Es tracta d’una cursa on, mentre es corre o camina, es recullen residus abandonats als espais naturals i es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament.

Un total de 18 professionals dels diferents departaments del Consorci hi prendran part amb dos equips d’El Consorci en marxaEls Corredors i Els Caminants. Els primers faran el recorregut llarg (60 km i 1.450 m de desnivell) i el segon, el curt (36 km i 400 m de desnivell). Manlleu, Roda de Ter, Tavèrnoles, Vilanova de Sau, Sant Julià de Vilatorta i Calldetenes són alguns dels municipis per on passaran els participants.

Igual que en edicions anteriors, tots els equips que se sumen a aquesta jornada de plogging han de fer un donatiu (de 600 euros per als que fan el recorregut llarg i de 300 per als del curt) a un projecte de conservació i defensa de la natura.

En total, l’any passat la cursa va aplegar 210 participants que van enretirar 698 kg de residus i van aconseguir 12.650 € per a projectes adreçats a la conservació de la natura. L’Ultra Clean Marathon celebra amb la d’enguany la seva sisena edició.

Comparteix: