Notícies

Campins i Santa Maria de Palautordera s’adhereixen al Consorci Besòs Tordera

Dimecres, 1 febrer 2017

RIERA DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERADesprés que el Consorci Besòs Tordera aprovés el passat mes de juliol els seus nous estatuts per ampliar el seu àmbit d’actuació a la conca de la Tordera i permetre als municipis que en formen part la seva adhesió voluntària, ja s’han acordat les dues primeres incorporacions corresponents als municipis de Campins i Santa Maria de Palautordera.

En el cas de Campins, el ple municipal de l’Ajuntament celebrat el 23 de novembre de 2016 va acordar l’adhesió de Campins com a municipi consorciat i la delegació en aquest organisme supramunicipal del sanejament en alta del municipi, és a dir, la gestió dels col•lectors, els bombaments i l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR). Així mateix, l’acord nomena com a representant del municipi en el Consorci a Josep Vila i Vadillo, regidor de Medi Ambient.

Per la seva banda, el ple municipal celebrat el passat 24 de novembre de 2016 a Santa Maria de Palautordera també va servir per acordar l’adhesió del municipi al Consorci amb l’objectiu d’aconseguir una major “eficàcia i eficiència en el servei de les aigües residuals”. El document també preveu que sigui el regidor Enric Pousa el representant del municipi dins aquest ens.

En paraules del president del Consorci, Sergi Mingote, “valorem molt satisfactòriament aquestes noves incorporacions al nostre Consorci que serviran per sumar sinergies i per aprofitar la proximitat geogràfica i les economies d’escala, alhora que vetllem plegats pels nostres entorns fluvials”. Mingote ja ha avançat que estan en converses amb altres municipis i aviat es podrien produir noves adhesions.

La conca de la Tordera té una superfície de 894 quilòmetres quadrats en 39 municipis repartits entre la Selva, el Vallès Oriental, el Maresme, Osona i el Gironès.

Comparteix: