Notícies

Una delegació coreana responsable del riu Nakdong visita el Consorci com a exemple de gestió de conca

Dimarts, 29 octubre 2024

A més de visitar la seu de l’entitat, han dut a terme una visita guiada a l’EDAR Granollers i han conegut la bassa de Can Dunyó 

Aquest matí una delegació coreana formada per prop d’una vintena de funcionaris de l’Oficina Ambiental de la conca del riu Nakdong, sota el Ministeri de Medi Ambient de Corea del Sur, han visitat el Consorci Besòs Tordera per conèixer la gestió que fa del sanejament i dels entorns fluvials a les conques del Besòs i la Tordera. Es tracta d’un grup de professionals especialitzats en la gestió de l’aigua, la conservació ambiental i el desenvolupament d’infraestructures.

Cap a les 9:15 del matí, han arribat a la seu del Consorci, on han estat rebuts pel president del Consorci, Oscar Sierra, qui els ha agraït l’interès a conèixer l’entitat. “Des del Consorci treballem per millorar els nostres entorns fluvials, caracteritzats per trobar-se en un entorn altament industrialitzat i urbanitzat, i és gràcies a aquesta xarxa de sistemes de sanejament que hem aconseguit convertir rius altament contaminats en espais plens de natura on ha retornat fins i tot la llúdriga”, els hi ha explicat.

Tot seguit, la cap d’Àrea d’Ecologia del Consorci, Begoña Martínez, els hi ha fet una presentació per les principals línies d’activitat del Consorci i com duu a terme la gestió del sanejament a les 27 EDAR. “A més del sanejament de les aigües residuals, esmercem molts esforços en innovació per tal que les nostres EDAR esdevinguin productores d’energia, amb la generació de biogàs i biometà, i de fangs per a l’agricultura”, ha subratllat. També ha destacat l’aposta per l’aigua regenerada i el projecte de digitalització PAITIDA.

Tot seguit, s’han traslladat fins a l’EDAR Granollers, on Pere Aguiló, director d’Operacions, els ha acompanyat i explicat els principals processos que segueix l’aigua residual un cop entra a la planta. També s’ha aprofitat per visitar la planta BioVO, on part del biogàs produït a l’EDAR es converteix en biometà.

La darrera parada ha tingut lloc a la bassa de Can Dunyó, com a exemple destacable de renaturalització d’espais.

La visita d’aquesta delegació coreana a les instal·lacions del Consorci s’emmarca en un viatge oficial que han dut a terme a Barcelona amb l’objectiu d’explorar sistemes avançats de subministrament d’aigua i tècniques de gestió de conques fluvials, iniciatives de conservació ambiental i pràctiques de col·laboració i d’adaptació al canvi climàtic.

Comparteix: