Mediateca

Mediateca

“El riu Besòs, de claveguera a paratge natural” explica com s’ha anat recuperant els rius Besòs i Ripoll i com això ha afectat positivament al terme municipal de Montada i Reixac. Reportatge elaborat el mes de juliol de 2019 pel departament de Comunicació de l’Ajuntament del municipi.

Aquest vídeo d’animació del Ministerio para la Transición Ecológica titult “Cómo abordar la gestión del riesgo de inundación en el siglo XXI”, explica quina ha de ser la gestió dels rius per minimitzar el risc d’inundació, alhora que es milloren els entorns fluvials i la seva biodiversitat.

El Centro Ibérico de Restauración Fluvial (CIREF) explica en aquest vídeo la importància de conservar i restaurar els nostres rius. A més, posa l’accent en la distinció d’aquelles actuacions que són restauració i aquelles altres que no ho són, encara que les puguem confondre.

Vídeo elaborat pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT) durant la celebració del Dia Mundial dels Ocells que va tenir lloc el 25 d’octubre de 2015 al Parc de Can Font (a Santa Eulàlia de Ronçana).

Aquest treball audiovisual ens presenta, en només 8 minuts, el riu Tenes, la seva flora i fauna, incidint especialment en algunes de les espècies d’aus que sobrevolen aquest riu i el seu entorn fluvial. El seu creador és el jove santaeulalienc Enric Cabot, estudiant d’un cicle superior de realització audiovisual, gran amant de la natura i aficionat a la fotografia. Amb aquest documental, Cabot ha volgut contribuir a donar a conèixer el Tenes i a conscienciar la ciutadania de la importància de mantenir en les millors condicions els nostres entorns fluvials. Totes les imatges han estat enregistrades durant l’estiu de 2015.

Notícies emeses el 13 de gener de 2020 a Vallès Visió Notícies i l’Infovallès de VOTV amb motiu de la realització de la segona campanya de mostreig prevista dins el Pla de xoc de seguiment de l’impacte de l’incendi de Montornès al riu Besòs.

Notícies emeses el 13 de gener de 2020 a Vallès Visió Notícies i l’Infovallès de VOTV amb motiu de la realització de la segona campanya de mostreig prevista dins el Pla de xoc de seguiment de l’impacte de l’incendi de Montornès al riu Besòs.

Notícia emesa el 7 de febrer de 2019 dins el Notícies Vespre de betevé sobre la recuperació de la llúdriga.

Notícia emesa el 14 de novembre de 2018 a l’Infovallès de VOTV sobre la presentació del Pla de Gestió de la Xarxa Natura 2000 Congost que està elaborant el Consorci.

Notícia emesa a l’Infovallès de VOTV sobre la importància del retorn de la llúdriga als rius de la conca del Besòs el 12 de novembre de 2018.

El documental “30 anys, 30 mirades”, elaborat amb motiu del 30è aniversari de Consorci, ha estat guardonat amb un Accèssit del V Premi Periodístic ATLL de l’Aigua. Així ho recull l’Infovallès de VOTV del 8 de novembre de 2018.

Notícia emesa el 17 d’octubre a l’Infovallès de VOTV sobre la jornada tècnica “Prevención y control de olores en los sistemas de saneamiento” celebrada al Teatre Auditori de Llinars del Vallès.

Lliurament de III Premis de Treballs Acadècmics Consorci Besòs Tordera emès l’11 d’octubre a l’Infovallès de VOTV.

Notícia emesa a l’informatiu de VOTV Infovallès sobre l’acte de presentació del conveni signat entre el Consorci i l’ICTA-UAB per posar en marxa l’Observatori del Besòs. Acte celebrat al Consorci el 8 d’octubre de 2018

Notícia emesa a l’Infovalles de VOTV el 9 de maig de 2017 amb motiu de la celebració de la XV Bicicletada del Besòs #Kmperlaceliaquia, que es va celebrar el 7 de maig i que va recaptar més de 1.300 euros per a la investigació de la celiaquia.