Notícies

PSC, ICV, ERC i CiU arriben a un acord de governabilitat per al Consorci

Dimecres, 11 novembre 2015

Sergi Mingote, president del Consorci

Sergi Mingote, del PSC i alcalde de Parets del Vallès, seria reelegit com a president de l’ens.
Neus Garcia, d’ICV i tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Pere Grivé, d’ERC i tinent d’alcalde de Llinars del Vallès, i Joan Vila, de CiU i alcalde d’Aiguafreda, al capdavant de les tres vicepresidències.

PSC, ICV, ERC i CiU han arribat a un acord de govern mitjançant el qual el socialista Sergi Mingote, qui ha estat president del Consorci els darrers quatre anys, renovaria el seu mandat al capdavant de l’organisme. També continuaria com a vicepresident el convergent Joan Vila, alcalde d’Aiguafreda. Com a novetat, i fruit d’aquest pacte, destaquen les incorporacions, com a vicepresidents, de l’ecosocialista Neus Garcia, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda, i del republicà Pere Grivé, tinent d’alcalde de Llinars del Vallès.

En paraules de Sergi Mingote, actual president en funcions de l’ens, “hem assolit un gran acord, amb un gran consens, que ens permetrà mantenir l’obertura política que vam instaurar al Consorci durant el darrer mandat, i és que els rius no tenen ni entenen de colors polítics”.

Seguint aquesta mateixa línia es renovaran els membres de la Comissió de Govern, de manera que s’aconseguirà una representació de, pràcticament, la totalitat de forces polítiques presents als municipis de la conca del Besòs.

El pròxim 25 de novembre se celebrarà la Junta General que ha de ratificar i aprovar aquests nomenaments i la nova Comissió de Govern per als pròxims 4 anys.

El Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs està format per 52 municipis del Barcelonès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental, amb una població al voltant de 2.400.000 habitants, i quatre organismes supramunicipals: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

D’aquests 52 municipis, 39 han delegat al Consorci les seves funcions com a administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l’ordre de 430.000 habitants i més de 4.000 establiments industrials contaminadors potencials implantats.

Comparteix: