Notícies

Aquest diumenge, 15 de maig, tindrà lloc la quarta etapa de la remuntada del Tenes

Dimecres, 11 maig 2016

tercera remuntada 2Diumenge, 15 de maig, tindrà lloc la quarta etapa de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016, que anirà de Sant Quirze Safaja a Castellcir. L’activitat està organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes, amb altres entitats excursionistes, i amb la col·laboració d’ajuntaments, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i d’entitats privades.

Durant aquesta quarta jornada, es recorreran 8,8 km amb un desnivell de pujada de 400 metres. Els organitzadors ofereixen en aquesta ocasió la possibilitat d’allargar el recorregut a 14,40 km amb un desnivell positiu de 540 m realitzant l’ascens i descens al Castell de Castellcir, també denominat Castell de La Popa.

L’aparcament de l’Escola de Sant Quirze Safaja serà el punt de sortida, a les 8 h, i l’Espai de Llar d’Infants, Punt d’Informació i Pavelló de Castellcir, el d’arribada. Durant el recorregut, es faran diverses parades, entre les que destaca la visita a l’església vella de Sant Andreu de Castellcir, documentada per primer cop l’any 939, de planta basilical amb absis ben conservat i posteriors reformes.

Els preus de la inscripció oscil•len entre 5 i 1 euro, depenent de l’edat, de si s’està federat al FEEC i si es contracta el servei de bus. Per participar, cal fer inscripció prèvia enviant el full d’ingrés, nom, cognom i DNI a l’adreça electrònica uecvalltenes@gmail.com. Els participants han de dur calçat i roba adequada, esmorzar i beguda per hidratar-se.

La cinquena i última etapa, que enllaçarà Castellcir a la Collada i Collsuspina, està prevista per al diumenge 19 de juny.

La Remuntada a peu del riu Tenes 2016 està formada per un total de cinc caminades matinals, tipus travessa, aigües amunt, que alternaran parts del camí fluvial del Tenes i, quan no sigui possible, corriols i camins ramaders propers.

 

 

Comparteix: