Notícies

Un grup internacional d’investigadors treballarà a l’Urban River Lab del 8 al 13 de juny

Divendres, 5 juny 2015

Dijous, 11 de juny, a les 12 hores, es farà una presentació del projecte i es donaran a conèixer els primers resultats de la recerca

El laboratori experimental Urban River Lab (URL), instal·lat a l’EDAR Montornès del Vallès, acollirà del 8 al 13 de juny un treball d’experimentació que duran a terme una vintena d’investigadors procedents d’institucions de diferents països, com ara Regne Unit, Alemanya, Luxemburg i Estats Units d’Amèrica. La recerca també comptarà amb professionals de la Universitat de Barcelona, de Naturalea i del Centre d’Estudis Avançats de Blanes del CSIC, impulsors d’aquesta instal·lació.

L’experiment s’emmarca en un projecte finançat per la fundació britànica Leverhulme Foundation, sota la coordinació del doctor Stefan Krause, de la Universitat de Birmingham (Regne Unit). Així mateix, també compta amb finançament del programa Marie Curie de la Unió Europea.

L’URL té com a objectiu entendre el paper de la llera dels rius en la capacitat d’autodepuració dels rius. Aquesta investigació, realitzada per experts en hidrologia, hidràulica, biogeoquímica i ecologia fluvial, pretén avaluar la capacitat bioreactiva dels sediments i l’efecte de les plantes aquàtiques arrelades al sediment sobre aquesta capacitat. Les dades d’aquesta recerca aportarà informació valuosa sobre la capacitat d’autodepuració de les lleres dels rius receptors d’efluents de depuradora i sobre el paper funcional de les plantes en aquesta capacitat.

El pròxim dijous, 11 de juny, a les 12 hores, a l’URL, els experts donaran a conèixer en roda de premsa el projecte, la metodologia i els resultats ja disponibles d’aquests treballs d’investigació.

Comparteix: