Educació i promoció

Educació

1.- Programa educatiu

L’únic camí viable per millorar el nostre patrimoni ambiental passa per l’adopció, en tots els àmbits i circumstàncies, d’uns hàbits respectuosos amb l’entorn, que ens condueixen a desenvolupar una tasca de promoció ambiental que abasti tots els segments de població i contempli els nivells divulgatiu, educatiu i especialitzat.

DESCOBREIX-RIU-LOGO-RETALLAT-WEB-ALTAEl programa d’educació ambiental Descobreix el riu té com a objectiu reforçar l’estudi d’aquesta zona i dels seus rius per donar una visió més global de l’aigua, de la vida que hi amaga, dels seus aprofitaments, dels seus impactes i de les accions endegades per corregir-los.

 

2.- Campanya “Els rius a les teves mans”

Amb l’objectiu d’implicar i conscienciar la ciutadania en el correcte manteniment dels nostres rius i entorns fluvials, el Consorci Besòs Tordera ha dissenyat la campanya “Els rius a les teves mans”. Es tracta d’una campanya de conscienciació i pedagogia, feta amb un to divertit, original i fresc, que posa l’accent en 9 problemàtiques concretes i actuals que s’han d’evitar per millorar l’estat dels nostres rius. Es tracta de corregir determinats hàbits, alguns diaris i d’altres més puntuals, uns que fem a casa i altres quan visitem la natura, que repercuteixen directament en la salut dels nostres entorns fluvials. Tot el material gràfic i audiovisual d’aquesta iniciativa es troba a blog.besos-tordera.cat.

 POSTER GENERAL WEB-01

Promoció

1.- Bicicletada Popular

Des de l’any 2003, el Consorci organitza entre els mesos d’abril i maig la tradicional Bicicletada del Besòs, que té per objectiu donar a conèixer gran part dels camins fluvials de la conca del Besòs. Els participants poden sortir des de Granollers (sortida Congost -24 km de recorregut-), Montornès del Vallès (sortida Mogent -19,6 km-) o Parets del Vallès (sortida Tenes -22,5 km-). També s’habiliten punts d’incorporació a Montcada i Reixac (9,5 km) i Santa Coloma de Gramenet (6 km). L’arribada té lloc al Parc Fluvial del Besòs, a la desembocadura del riu, a Sant Adrià de Besòs, on se celebra una gran festa final de l’esport i la natura. El nivell de dificultat de la prova, adreçada a un públic familiar, és baix.

2.- Jornades d’ornitologia

El Consorci col·labora amb diversos grups en la realització de jornades de coneixement del medi natural en les que es realitzen diferents tallers: d’anellament d’ocells, de caixes niu, de dibuix i de mostres d’amfibis i peixos, entre d’altres. Aquestes activitats, gratuïtes i obertes a tothom, apleguen gran quantitat de públic familiar i serveixen per donar a conèixer la natura i connectar la ciutadania amb l’entorn.

  

 

3.- Jornades tècniques

Periòdicament, el Consorci organitza jornades tècniques específiques sobre diferents àmbits de la seva activitat. Aquestes jornades, que apleguen ponències, taules rodones i/o exposicions, s’adrecen principalment a tècnics municipals i regidors dels municipis consorciats.

 

Pots informar-te sobre la propera celebració de totes aquestes activitats consultant la nostra Agenda d’activitats.

Imprimeix aquesta pàgina Imprimeix aquesta pàgina