Finalment, els 689 ciclistes que van participar diumenge, 7 de maig, en la XV Bicicletada del Besòs #Kmperlaceliaquia van recorrer 13.230 Km que, gràcies a l’aportació de Proceli, es convertiran en 1.323 euros destinats a l’estudi d’aquesta malalatia a través de la Beca Celíacs Catalunya de l’Associació Celíacs de Catalunya.

 

Des de Granollers (348 inscrits), Parets del Vallès (82) i Montornès del Vallès (81), tots els participants van pedalar pels camins fluvials dels rius Tenes, Congost i Mogent, fins trobar-se al riu Besòs per seguir pedalant riu avall fins a arribar al Parc Fluvial del Besòs. Durant el recorregut, s’hi van incorporar més participants en els punts de Montcada i Reixac (110) i Santa Coloma de Gramenet (68).

A l’arribada, a Sant Adrià de Besòs, tots els participants van rebre una bossa amb obsequis de Medina Competición i productes sense gluten de les empreses patrocinadores (Facundo, Sol Natural i Proceli). A més, els hi esperava una gran festa amb activitats esportives per a tots els públics (taller de zumba, inflables, actuacions de hip hop). L’empresa Sol Natural va mostrar in situ el procés d’elaboració de barretes energètiques sense gluten, que els participants van poder tastar.

Una de les activitats amb més èxit entre els menuts i les seves famílies va ser el taller de caixes niu organitzat pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT). En total, es van fer més de 100 caixes i es van donar a conèixer les espècies d’aus més comunes que hi trobem a la conca del Besòs.

Us deixem algunes instantànies de la jornada. Gràcies per participar i fins la pròxima!