L’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles ha organitzat per als pròxims dies 2, 3 i 4 de juny les Jornades Naturalistes Naturalment, Santa Maria, que tenen per objectiu apropar la ciutadania a la natura i a la realitat del medi natural que ens envolta.

 

Els actes començaran divendres, 2 de juny, a les 18 hores, amb la inauguració de l’exposició “Naturalment, Santa Maria”.

A les 19 hores, tindrà lloc una xerrada sobre “La Llúdriga a Catalunya i a la conca del riu Besòs”, que anirà a càrrec de Jordi Ruiz Olmo, subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, i de Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera.

Les activitats d’aquest primer dia clouran amb una sortida nocturna pel bosc, guiada per l’ornitòleg i biòleg Josep Bel.

Per al dissabte, 3 de juny, s’han programat activitats durant tot el dia. A les 9 hores, hi haurà la sortida “La flora de la Riera”, guiada pel biòleg i ecòleg Andreu Salvat. A les 12, xerrada vermut a la Font Sunyera sobre el Parc de la Serralada Litoral. A les 19 hores, serà el torn de conèixer els “Rastres de la fauna al nostre entorn”, a càrrec de Benjamin Sanz, rastrejador professional i fundador de l’empresa Muskari Rastros.

Els actes finalitzaran diumenge, 4 de juny, amb una sortida guiada per conèixer els rastres i la natura al bosc, a càrrec de Carles Llevaria, biòleg de Nat Mogent; i amb un vermut de cloenda a la plaça del Rei, que servirà també per fer el lliurament de premis del concurs de fotografia d’Instagram.

Per prendre part en qualsevol d’aquestes activitats, totalment gratuïtes, cal fer inscripció prèvia trucant a l’Ajuntament (93 593 18 28). Els interessats poden obtenir més informació sobre aquestes jornades al web i al facebook municipals.

Naturalment, Santa Maria compta amb la col·laboració del Celler Can Roda, de caves Parxet, del Parc Serralada Litoral i del Consorci Besòs Tordera.