Vídeos

Notícies TVNotícies TV 

“El riu Besòs, de claveguera a paratge natural” explica com s’ha anat recuperant els rius Besòs i Ripoll i com això ha afectat positivament al terme municipal de Montada i Reixac. Reportatge elaborat el mes de juliol de 2019 pel departament de Comunicació de l’Ajuntament del municipi.  

Sota el títol “El riu Congost és Xarxa Natura 2000” aquest vídeo presenta els objectius del pla de gestió que ha elaborat el Consorci per gestionar el tram d’aquest riu catalogat Xarxa Natura 2000, alhora que dona a conèixer els valors natural de l’espai.

Aquest vídeo d’animació del Ministerio para la Transición Ecológica titult “Cómo abordar la gestión del riesgo de inundación en el siglo XXI”, explica quina ha de ser la gestió dels rius per minimitzar el risc d’inundació, alhora que es milloren els entorns fluvials i la seva biodiversitat.

Aquest vídeo recull en poc més de 3 minuts les principals conclusions extretes de l’estudi “Avaluació de l’estat de qualitat dels sistemes fluvials de la conca del Besòs (1997-2017)”, finançat i coordinat pel Consorci i elaborat per l’ICTA, amb el suport del CREAF.

Programa A prop del Doc emès per VOTV el 20 de juliol de 2018. Inclou entrevista amb Joan Vila, president del Consorci, i Albert Solà, gerent, a més de l’emissió del documental “30 anys, 30 mirades”.

Recull d’alguns dels moments viscuts durant la celebració del 30è aniversari del Consorci, que va tenir lloc l’1 de juny de 2018 al Teatre Auditori de Granollers.

Aquest documental repassa els 30 anys de vida del Consorci -íntimament lligada a l’evolució de la conca del Besòs-, mitjançant 30 testimonis ben diversos, però amb un denominador comú: el seu vincle amb els nostres rius.

Vídeo on es recullen els treballs de bioenginyeria que s’estan fent a la riera de Cànoves dins el projecte Restaurío, que està duent a terme la Universitat de Barcelona, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes del CSIC i l’empresa Naturalea, amb el finançament de la Fundació BBVA.

Magnífic vídeo del naturalista Pedro Rubio. Totes les imatges estan enregistrades a un abeurador situat a la Serralada Litoral (Vallés Oriental).

 

El Centro Ibérico de Restauración Fluvial (CIREF) explica en aquest vídeo la importància de conservar i restaurar els nostres rius. A més, posa l’accent en la distinció d’aquelles actuacions que són restauració i aquelles altres que no ho són, encara que les puguem confondre.

Reportatge sobre restauració fluvial i el paper de l’Urban River Lab emès al programa Espai Terra de TV3 el 4 de desembre de 2015.

Vídeo elaborat pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT) durant la celebració del Dia Mundial dels Ocells que va tenir lloc el 25 d’octubre de 2015 al Parc de Can Font (a Santa Eulàlia de Ronçana).

Aquest treball audiovisual ens presenta, en només 8 minuts, el riu Tenes, la seva flora i fauna, incidint especialment en algunes de les espècies d’aus que sobrevolen aquest riu i el seu entorn fluvial. El seu creador és el jove santaeulalienc Enric Cabot, estudiant d’un cicle superior de realització audiovisual, gran amant de la natura i aficionat a la fotografia. Amb aquest documental, Cabot ha volgut contribuir a donar a conèixer el Tenes i a conscienciar la ciutadania de la importància de mantenir en les millors condicions els nostres entorns fluvials. Totes les imatges han estat enregistrades durant l’estiu de 2015.

El Besòs esdevé exemple de recuperació fluvial durant la retransmissió pel canal Teledeporte de TVE del Campionat Europeu d’Atletisme celebrat a Zuric (Suïssa) del 12 al 17 d’agost de 2014. El següent vídeo està extret de la prova de 50 Km marxa disputada el 14 d’agost, a on va participar l’atleta Jesús Ángel García Bragado, qui fa entrenaments al Parc Fluvial del Besòs.

El Consorci organitza anualment la Bicicletada Popular per la llera del riu Besòs. En el següent vídeo podreu conèixer alguns dels indrets per on passa aquesta pedalada ideal per a tots els públics i on es combina esport amb natura.

Breu presentació del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Com, quan i perquè es va fundar, quina ha estat i és la tasca d’aquest organisme i com s’ha reflectit tot aquest treball en la millora de la Conca del Besòs.

SI QUIERES VER ESTE VÍDEO DE PRESENTACIÓN DEL CONSORCI EN ESPAÑOL, PINCHA AQUÍ.
IF YOU WANT TO WATCH THIS VIDEO IN ENGLISH, PLEASE CLICK HERE.

Animació infantil de caràcter didàctic per explicar els més petits i les seves famílies com fer un bon ús de l’aigua i com cuidar els nostres entorns fluvials.

Documental que repassa com ha canviat i evolucionat la Conca del Besòs en els darrers 25 anys. La feina feta des del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, fundat el 29 de febrer de 1988, ha transformat aquest entorn fluvial fins convertir-lo en un espai ple de vida, on la gent fa esport, convivència i salut.


SI QUIERES VER EL DOCUMENTAL 25º ANIVERSARIO DEL CONSORCIO EN CASTELLANO, PINCHA AQUÍ.
IF YOU WANT TO WATCH THE DOCUMENTARY 25th ANNIVERSARY OF THE CONSORTIUM IN ENGLISH, PLEASE CLICK HERE.

Breu resum d’alguns dels moments més destacats de l’acte de celebració de 25è aniversari del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, que es va celebrar el 27 de setembre de 2013 a la Sala La Torreta de Montmeló (Barcelona).

Breu recull d’imatges d’alguns dels indrets més representatius de la Conca del Besòs. El vídeo fa un interessant recorregut per la part alta i mitja dels rius de la Conca i finalitza amb espectaculars imatges de la desembocadura del riu Besòs.

Vídeo presentació del Consorci i del “Projecte codigestió anaeròbia de fangs per a una EDAR energèticament autosuficient”, guanyador del PREMIO CIUDAD SOSTENIBLE 2012 dins la categoria de Gestió del cicle de l’Aigua.

Imprimeix aquesta pàgina Imprimeix aquesta pàgina