Les obres d’ampliació i millora de l’EDAR la Llagosta obtenen un reconeixement en la 6a edició de la Nit de les Infraestructures

14/06/2022 | Actualitat

L’Auditori de Foment del Treball va acollir anit la sisena edició de la Nit de les Infraestructures, organitzada pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, i que enguany tenia com a eix vertebrador el medi ambient, sota el vector aigua.

A més del Premi a la Infraestructura 2021, que ha estat per a la “Presa de l’Albagés”, es van lliurar diferents diplomes de menció especial, un dels quals s’ha atorgat a “Les obres d’ampliació i remodelació de l’EDAR la Llagosta”, inaugurades el passat mes de febrer (vegeu notícia). Neus Garcia, vicepresidenta del Consorci, va ser l’encarregada de recollir el guardó.

Aquestes obres de millora, que han suposat una inversió d’uns 14 milions d’euros, han permès que la instal·lació, gestionada pel Consorci Besòs Tordera, hagi incorporat en la seva capacitat de depuració l’eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor), millorant així l’aigua efluent, que es lliura al riu Besòs. El jurat ha valorat l’esforç dut a terme per aconseguir que, durant el període d’obres, la planta hagi estat en funcionament i garantint els nivells de qualitat de l’aigua depurada, així com el fet que s’hagi emprat la metodologia BIM per modelar-la sencera, tant la part existent com la de nova creació.

Els altres diplomes s’han concedit a “La construcció del Moll Balears fase 1 al Port de Tarragona” i “Al Servei Català de la salut, amb els cinc Hospitals i Compact Covid”.

L’acte, presidit per Joaquim Llansó, vicepresident del CAdIC, va comptar amb la benvinguda de David Tornos, secretari general de Foment, i la intervenció de Valentí Pich, president del Consejo General de Economistas de España. A la cloenda van intervenir també Xavier Flores, secretario general del MITMA; Janet Sanz, segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i Ricard Font, secretari general del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Les entitats fundadores del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya són: l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultores Independents de Catalunya (ASINCA), la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional (FTN) i la Fundació Cercle d’Infraestructures (FCI). Així mateix, són col·laboradors: la Cámara de Concesionarios de Infraestructuras, Equipamientos y Servicios Públicos (CCIES), el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, la Confederació Catalana de la Construcció (CCC) i l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC).Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació