La Junta General del Consorci escull Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès, nou president

22/06/2022 | Actualitat

La Junta General del Consorci, celebrada aquesta tarda, ha escollit per unanimitat Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès, nou president de l’organisme. Colomé agafa el relleu a Josep Monràs, després que aquest hagi deixat l’alcaldia de Mollet del Vallès. Recordem que els estatus del Consorci estableixen que, per exercir la presidència d’aquest organisme, cal ser alcalde o alcaldessa. Per aquest motiu, Monràs, que continua com a regidor al seu consistori vallesà, encara formarà part dels òrgans de govern del Consorci com a vicepresident.

Monràs va ser nomenat president el 24 d’octubre de 2019, després dels comicis municipals celebrats al maig. Per la seva banda, Francesc Colomé, de JxCat, vicepresident també des de la mateixa data, ja va ocupar aquest càrrec dins la Comissió Executiva durant el mandat 2011-2015.

La resta de vicepresidències es mantenen igual, amb Pere Grivé (ERC), tinent d’alcalde de Llinars del Vallès, i Neus Garcia (En Comú), regidora de Santa Perpètua de Mogoda.

Durant la seva intervenció, Colomé ha mostrat la seva satisfacció per la confiança rebuda per la Junta General per encapçalar l’organisme i ha tingut paraules d’agraïment per a Monràs i per a la resta de membres i personal tècnic del Consorci per la feina feta. “Continuaré treballant, com hem fet fins ara, per tirar endavant tots els projectes que tenim engegats en coordinació amb els membres dels diferents òrgans de govern del Consorci, prioritzant alhora els serveis als nostres municipis”, ha matisat. “Hem de continuar vetllant pels nostres entorns fluvials, alhora que dotem de valor afegit la gestió de les nostres EDAR per garantir unes instal·lacions cada vegada més sostenibles i generadores de recursos”.

Per la seva banda, Josep Monràs, ha agraït a personal tècnic i òrgans del govern del Consorci la seva professionalitat i “tot aquest temps compartit”. “Ha estat una etapa intensa, durant la qual hem hagut de fer front a grans reptes, com la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19 o l’incendi d’una fàbrica de dissolvents a Montornès que va causar greus afectacions al Besòs”, ha recordat Monràs. “No han estat uns mesos fàcils, però hem fet front a totes les dificultats amb gran professionalitat i capacitat d’adaptació”.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació