“El Consorci el marxa” recull més de 30 kg de deixalles a l’Ultra Clean Marathon

13/06/2022 | Actualitat

El Consorci Besòs Tordera va participar dissabte amb dos equips en la IV edició de l’Ultra Clean Marathon, la cursa solidària dedicada al plogging o recollida de residus dels entorns naturals que organitza la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya.

“El Consorci en marxa: corredors blaus”, format per 10 membres, va recollir 22,2 kg de deixalles i va completar els 60 km del recorregut per relleus en 9 hores i 22 minuts. Amb aquestes xifres s’ha situat en 8a posició.

Per la seva banda, “El Consorci en marxa: caminants blaus”, amb 12 integrants, va contribuir amb 11,2 kg de deixalles recollides i va trigar 11 hores i 40 minuts en finalitzar la cursa, assolint la 17a posició del rànquing. En total, entre ambdós equips es van retirar 33,4 kg de residus.

En aquesta nova edició de l’Ultra Clean Marathon, els 23 equips formats per 180 corredors han recollit 550 kg de residus (principalment envasos, plàstics, papers i llaunes) i han donat suport a 17 causes ambientals, amb una recaptació de 15.550 euros.

La cursa, amb un recorregut total de 60 km, es va iniciar a les 8 del matí a Terrassa, buscant l’Anella Verda i passant per Rubí, Sant Cugat, Parc Natural de Collserola, el riu Besòs i finalitzant davant de la platja de Somorrostro, al Parc de la Barceloneta, on va tenir lloc la festa Mou-te pel Clima!, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. L’activitat va comptar amb la presència de la Fundació RIVUS, impulsada pel Consorci Besòs Tordera, que va instal·lar un punt de divulgació ambiental amb exposicions i tallers de caixes niu i dibuix, que van gaudir de gran acceptació entre el públic assistent. De fet, es van construir unes 50 caixes niu.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació