Un incendi provocat a l’EDAR Vallgorguina ocasiona danys materials per valor de més de 10.000 euros

28/07/2021 | Actualitat

L’EDAR Vallgorguina va patir el passat diumenge, 25 de juliol, un incendi provocat que va ocasionar diversos danys materials a la instal·lació.

El foc es va iniciar a la nau del magatzem de material mecànic, d’on els vàndals van extreure a més l’extintor d’incendis amb l’objectiu de dificultar la seva extinció. Sortosament, les flames van quedar limitades a l’interior d’aquest magatzem, sense haver de lamentar cap dany personal ni afectar el normal funcionament de la instal·lació, però provocant danys materials valorats en aproximadament 10.500 euros.

El personal operador de la planta depuradora va avisar ràpidament als Serveis d’Emergències i als Bombers de la Generalitat, que van poder extingir el foc des de dintre del recinte de l’EDAR. També es van personar en el lloc dels fets patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Vallgorguina, així com l’alcalde del municipi, Joan Mora, acompanyat de diverses autoritats de l’Ajuntament.

L’acte vandàlic contra la instal·lació de sanejament, ubicada en una zona d’alta densitat boscosa, podria haver ocasionat un incendi de la massa forestal si no hagués estat per la ràpida intervenció del personal operador de l’EDAR i del cos de Bombers de la Generalitat.

L’EDAR Vallgorguina tracta les aigües residuals urbanes del terme municipal de Vallgorguina i del barri de Can Puigdemir, donant servei a una població de prop de 3.000 habitants, amb la depuració diària mitjana de 450.000 litres d’aigua residual que, un cop tractada mitjançant tractament biològic, és abocada a la Riera de Vallgorguina dins el mateix terme municipal.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació