El Consorci prendrà part de l’Ultra Clean Marathon amb l’equip propi de corredors “El Consorci en marxa”

12/05/2021 | Actualitat

La Fundació RIVUS també participarà en l’Ultra Clean Marathon amb un espai d’educació ambiental al Parc Fluvial de Santa Coloma de Gramenet

Aquesta marató de neteja o plogging se celebrarà el pròxim 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

Dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, se celebrarà la tercera edició de la Ultra Clean Marathon, que consisteix en córrer 60 km, en modalitat de plogging, és a dir, retirant residus abandonats als espais naturals. La prova -organitzada conjuntament per la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat- també s’aprofita per recollir donatius dirigits a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

El Consorci hi participarà amb l’equip propi de 12 corredors “El Consorci en marxa”,  format per personal de l’entitat. Tots els equips que s’hi sumen a aquesta jornada de plogging han de fer un donatiu de 600 euros a un projecte de conservació i defensa de la natura.

Per la seva banda, la Fundació RIVUS participarà en aquesta iniciativa amb la instal·lació d’un espai d’educació i divulgació ambiental en el punt de relleu cinquè de la prova, que se situa a l’entrada al Parc Fluvial del Besòs de Can Zam (Santa Coloma de Gramenet). Entre les activitats previstes destaquen un taller de caixes-niu per a ocells i la instal·lació de les diferents exposicions temàtiques de la Fundació sobre aus, peixos i llúdriga, amb visites guiades a les mateixes a càrrec d’investigadors experts. Tot això s’anirà alternant amb acostaments al Besòs a mode de guiatge d’interpretació del riu des del punt de vista integral: fauna, flora, qualitat de l’aigua, sanejament i tecnologia de l’aigua. L’objectiu és explicar a la ciutadania la biodiversitat pròpia d’aquest espai i com s’ha d’actuar per preservar-lo.

Més informació en aquest enllaç!

 

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació