El Consorci proposarà a la Fundació RIVUS que els premis de Treballs Acadèmics portin el nom de Sergi Mingote

26/01/2021 | Actualitat

Mingote va impulsar la creació d’aquests reconeixements l’any 2016, durant el seu segon mandat com a president del Consorci.

La Comissió Executiva del Consorci Besòs Tordera vol homenatjar la figura i el llegat de Sergi Mingote, qui va ser president del Consorci entre 2011 i 2018 i impulsor de la Fundació RIVUS, proposant al Patronat d’aquesta Fundació que el Premi de Treballs Acadèmics porti el seu nom.

Mingote, qui va realitzar durant els seus mandats una ferma aposta per potenciar l’educació ambiental entre nens i joves, va ser l’artífex d’aquests guardons l’any 2016, que naixien amb l’objectiu de promoure i reconèixer la feina dels estudiants de Batxillerat i de Cicles Formatius que dediquen els seus treballs de recerca o de curs a l’aigua, com a recurs escàs i indispensable per a la vida humana i cabdal per al desenvolupament humà i industrial, o a les conques del Besòs i/o la Tordera, ja sigui centrant-se en les seves aigües o en qualsevol aspecte relacionat amb els seus entorns fluvials (fauna, flora, usos socials, història, patrimoni, evolució, etc.).

Des d’aleshores, s’han reconegut prop d’una vintena de treballs que han aprofundit i analitzat diferents aspectes, com qualitat i paràmetres fisicoquímics de l’aigua de diferents rius, el funcionament de les EDAR, la contaminació dels aqüífers o el delta de la Tordera.

“Tant la creació d’aquests premis com de la Fundació RIVUS demostren la sensibilitat i la ferma aposta que el nostre estimat Sergi va fer per l’educació ambiental, que entenia com a eina cabdal per acostar les futures generacions als entorns fluvials”, ha matisat Josep Monràs, president del Consorci i de la Fundació. “Per això, de manera unànime, tots els companys i companyes que formem la Comissió Executiva del Consorci volem fer-li un merescut reconeixement a tot aquest llegat que ens deixa i així ho farem arribar al patronat de la nostra Fundació”, ha conclòs Monràs. Mingote, dedicat des de l’any 2018 a la seva faceta d’alpinista, perdia la vida el passat dissabte, 16 de gener, en un fatal accident mentre intentava coronar el cim del K2.

Pròximament, la Fundació obrirà la convocatòria corresponent al curs 2020-2021 d’aquests guardons, que enguany arriben a la seva sisena edició.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació