Un estudi sobre la contaminació dels aqüífers i una comparativa sobre les aigües residuals a l’EDAR Granollers, guanyadors del IV Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera

11/10/2019 | Actualitat

191010 Premis Treballs Acadèmics_WEB-41“La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució?”, de la Blanca Vila Navazo i de la Berta Guillamon Caixàs, ha estat el treball de recerca guanyador del IV Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera. Ambdues han cursat el batxillerat científic a l’Institut Sant Quirze del Vallès i el curs passat van presentar aquest treball. La Berta, molt emocionada i acompanyada pel professor tutor del treball Jordi Roldan, va ser l’encarregada de recollir el guardó ahir al vespre durant l’acte de lliurament que es va celebrar a la seu del Consorci.

Dins aquesta categoria de Treballs de Recerca, els dos accèssits se’ls han endut Sara Muñiz Piera, de l’Institut Lliçà d’Amunt, per un treball fet en francès sobre el nitrogen i les bactèries a l’aigua titulat “Les bactèries dans le cycle de l’azote: étude des bactèries de l’eau”, i Alejandra Torrecilla Domínguez, de l’Institut S’Agulla Blanes, per “Causes de l’erosió de la platja de s’Abanell”.

Pel que fa a la categoria Treballs de Curs el primer premi ha estat per a “Comparativa de les aigües residuals a l’EDAR Granollers”, realitzat durant el curs passat pels estudiants de cicle formatiu Josep Domínguez, Ona Miró, Albert Montiel i Mireia Muñoz, de l’Institut Narcís Monturiol (Barcelona). En aquest cas, també han estat acompanyats per les tutores del treball, Mari Vicioso i Míriam Sánchez. D’aquest mateix centre han procedit els guanyadors d’un dels accèssits dins aquesta mateixa categoria –l’altre s’ha declarat desert–. En aquest cas, els premiats han estat Heidi Toasa, Berta Sellarès, Artiz Jiménez i Roger Almagro per “Rendiment del tractament terciari”.

El president en funcions del Consorci, Joan Vila, i la Montse Viñas, biòloga, professional de la docència i membre del jurat d’aquesta quarta edició, han estat els encarregats de lliurar tots els guardons, tant als joves estudiants, com als tutors i professors dels seus centres educatius. Els primers premis s’han endut un xec regal valorat en 250 euros per a la compra de material escolar i els accèssits, per import de 150 euros, a més de rebre un diploma i una bossa amb obsequis. Els instituts i centres educatius dels alumnes guardonats han rebut el mateix premi que els seus alumnes.

Durant la seva intervenció, Vila ha destacat l’alt nivell dels treballs presentats a concurs. “Ens dona molta esperança comprovar, amb aquest premi que convoquem anualment, com els joves estudien diferents aspectes vinculats a l’aigua o als nostres rius, perquè tota aquesta investigació i tot aquest interès ajudarà a contribuir a millorar el medi natural i a fer entre tots un món una mica millor”, ha matisat.

Aquest Premi de Treballs Acadèmics va néixer el curs 2015-2016 amb l’objectiu de promoure i reconèixer els estudiants de cicles formatius i de batxillerat que fan recerca i anàlisi d’aspectes relacionats amb l’aigua i els entorns fluvials de les conques del Besòs o la Tordera.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació