El socialista Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, nou president del Consorci Besòs Tordera

24/10/2019 | Actualitat

junta general cbtLes vicepresidències han anat a parar a mans de Francesc Colomé (JxCat), alcalde de les Franqueses, Pere Grivé (ERC), tinent d’alcalde de Llinars del Vallès, i Neus Garcia (En Comú), regidora de Santa Perpètua de Mogoda

La Comissió de Govern, que ha de dirigir l’organisme, té representació de pràcticament totes les formacions polítiques presents a l’àmbit d’actuació de l’ens

La Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera ha acollit aquesta tarda la primera Junta General del mandat 2019-2023 que ha servit per escollir, amb el vot a favor de tots els representants, la nova Comissió de Govern que estarà al capdavant de l’ens durant aquest període.

Igual que en el darrer mandat, aquesta Comissió de Govern té representació de les principals forces polítiques presentes a ambdues conques, mantenint-se així l’obertura política iniciada al si de l’ens durant les darreres dues legislatures.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha estat escollit president de l’organisme, agafant així el relleu a Joan Vila, qui ha deixat la política activa després de ser alcalde d’Aiguafreda durant un total de 16 anys. A les vicepresidències s’incorpora Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès, qui ja va exercir aquest càrrec durant el període 2011-2015, i es mantenen del passat mandat Neus Garcia, regidora de Santa Perpètua de Mogoda, i Pere Grivé, tinent d’alcalde de Llinars del Vallès.

Per últim, la Junta General també ha donat la seva aprovació unànime als nous responsables de les diferents subconques, completant així la nova Comissió de Govern:

  • Responsable subconca Mogent: Maria del Mar Garcia (En Comú), tinent d’alcalde l’Ajuntament de Montornès del Vallès.
  • Responsable subconca Congost: Albert Camps (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers.
  • Responsable subconca del Tenes: Jesús Cano (ERC), regidor de l’Ajuntament de Bigues i Riells.
  • Responsable subconca Riera de Caldes: Jaume Mauri (ERC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.
  • Responsable subconca Ripoll: José González (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.
  • Responsable subconca Besòs: Ruth Soto (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
  • Responsables conca de la Tordera: Raül Garcia (JxCat), alcalde de Sant Celoni, i Jordi Xena (JxCat), alcalde de Santa Maria de Palautordera.

El Consorci
Actualment, el Consorci Besòs Tordera està format per 64 municipis del Barcelonès, Osona, Moianès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, amb una població al voltant de 2.400.000 habitants, i quatre organismes supramunicipals: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

D’aquests 64 municipis, 51 han delegat al Consorci les seves funcions com a administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l’ordre de més de 500.000 habitants i més de 5.800 establiments industrials contaminadors potencials implantats.

JUNTA GENERAL 2 DISCURS BENVINGUDAImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació