La XVII Bicicletada del Besòs recapta 8.500 euros per a la lluita contra el càncer

02/07/2019 | Actualitat

BICI 1El passat diumenge, 30 de juny, es va celebrar la XVII Bicicletada del Besòs, que va servir per sumar #kmcontraelcàncer. Tot i les elevades temperatures, que van fer davallar el nombre previst de participants, finalment 357 ciclistes van prendre part de la prova.

A les 9.30 hores van iniciar camí 231 ciclistes des de Granollers, 39 des de Montornès i 11 des de Montmeló. A les 10.30 s’hi van afegir els participants que prenien la sortida en els punts d’incorporació de Montcada i Reixac (24) i Santa Coloma de Gramenet (52).

Entre tots van sumar 7.057 km, apadrinats per l’empresa Grifols a 0,20 €/km. L’objectiu fixat per Grifols era apadrinar 15.000 km i, tot i no haver-se assolit aquesta xifra, la multinacional catalana ja ha anunciat que aportarà tota la quantitat prevista inicialment.

A més, han fet donacions l’empresa Sorea, especialitzada en la gestió dels serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua; Drenatges Urbans del Besòs (DUB), empresa mixta especialitzada en la gestió i manteniment dels claveguerams municipals; Merck, dedicada al sector químic i farmacèutic, l’empresa Derypol, dedicada a la fabricació de productes per al tractament de les aigües, i Velutex Flock, dedicada a la fabricació de flock. En total, s’han recaptat 8.500 euros, que es repartiran entre la Fundació Oncovallès, amb seu a Granollers i orientada al suport a malalts i familiars, i a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, per a les diferents línies d’investigació que té en marxa, entre elles la que està impulsant l’associació La Lluita d’Arnau, dedicada a la histiocitosi i el càncer infantil.

Passades les 10.30 hores, van arribar els primers ciclistes al Parc Fluvial del Besòs i els darrers ho van fer cap a les 12 hores. A l’arribada els hi esperava l’avituallament i obsequis a càrrec de la marca de productes cosmètics per a pells sensibles La Roche-Posay. A més, va haver-hi un taller de zumba, el ja tradicional taller de caixes-niu a càrrec del GOT (Grup Ornitològic del Tenes) i diverses propostes de tallers mediambientals organitzats per la Jugateca Mediambiental de Sant Adrià de Besòs. A més, Oncovallès i La Lluita d’Arnau van instal·lar les seves carpes solidàries.

BICI 3

 

 

BICI 2Cap  les 12.30 hores, el president del Consorci, Joan Vila, i la regidora de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Ruth Soto, van fer una petita intervenció per agrair participants, empreses patrocinadores, voluntaris, entitats i ajuntaments la seva implicació en aquesta pedalada. També van intervenir el president d’Oncovallès, Pere Cladellas, i Irene Navarro, de La Lluita d’Arnau i mare de l’Arnau.

BICI 4

Molts dels ciclistes van aprofitar l’aparcament gratuït de bicicletes instal·lat per a l’ocasió per fer un bany a la platja i refrescar-se de les elevades temperatures. Tot i això, la matinal d’esport, natura i solidaritat va transcórrer amb total normalitat i sense cap incident destacat.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació