El Consorci ha lliurat a la Fundació Oncovallès i a l’Hospital Sant Joan de Déu la recaptació aconseguida amb motiu de la XVII Bicicletada del Besòs

23/07/2019 | Actualitat

acte lliurament 2 brAquest matí la seu del Consorci ha acollit l’acte de lliurament de la recaptació aconseguida amb motiu de la XVII Bicicletada del Besòs que, amb l’etiqueta #kmcontraelcàncer, s’ha dedicat a la lluita contra aquesta malaltia. En total, s’han recaptat 8.500 euros.

Joan Vila, president del Consorci, ha estat l’encarregat de presidir l’acte, que ha comptat també amb la presència de Pere Cladellas, president de la Fundació Oncovallès, i Isidre Alastrué, voluntari i ambaixador de l’Hospital Sant Joan de Déu, les dues entitats a les quals s’ha destinat la recaptació.

Vila ha destacat la implicació de les empreses en aquesta iniciativa amb diferents donacions. Així, ha agraït a Grifols, Sorea, Drenatges Urbans del Besòs, Merck, Derypol i Velutex la seva col·laboració, “que ens permet fer entrega avui d’aquests 4.250 euros a cadascuna d’aquestes entitats que treballen des de diferents àmbits a palesar els efectes d’aquesta malaltia”. També ha agraït als participants que, malgrat les elevades temperatures del passat 30 de juny, dia que es va celebrar la pedalada, van prendre part de la prova des dels diferents punts de sortida i incorporació i van sumar quilòmetres a aquesta fita.

Cladellas ha destacat la “satisfacció i alegria” de rebre donacions com aquesta i de comprovar una vegada més la solidaritat de tantes persones i empreses. “Per cada malalt que ens arriba hi ha entre 2 i 4 familiars directes que també necessiten suport emocional. Oferim a malalts i familiars serveis de suport emocional amb psicooncòlegs i oferim tallers i activitats per als malalts, acabem sent una gran família durant aquest període tan dur”, ha puntualitzat Cladellas.

Per la seva banda, Isidre Alastrué, en representació de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha explicat que aquest tipus de donacions són les que fan possible tirar endavant les 10 línies d’investigació amb 35 tècnics que actualment es tenen en marxa. “Per cada cas de càncer infantil n’hi ha 200 d’adults, per això la inversió en investigació és molt minsa. El càncer infantil és imprevisible i aleatori, és un càncer associat al desenvolupament de l’infant i requereix uns tractaments específics”, ha explicat Alastrué. Segons les darreres xifres, cada any es diagnostiquen a Espanya 1.200 casos de càncer infantil, dels quals se’n curen el 80%. “Malauradament, hi ha 240 infants que no el superen, per això és important seguir investigant”, ha afegit. L’Hospital Sant Joan de Déu destinarà els diners recaptats amb la bicicletada a la línia d’investigació dedicada a la histiocitosi, un tipus de leucèmia infantil.

foto familia brImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació