L’ACA i el Consorci Besòs Tordera signen diferents convenis per a la millora del sanejament a quatre municipis

28/06/2019 | Actualitat

VS_3L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci Besòs Tordera (CBT) han signat quatre convenis per optimitzar la gestió i el funcionament de quatre sistemes de sanejament, tres de la conca de la Tordera, concretament els de Vilalba Sasserra, Gualba i Vallgorguina, i un a la conca del Besòs, el de Sant Llorenç Savall.

L’acord referma la voluntat d’apropar la gestió al territori i l’ACA cedeix l’explotació d’aquests sistemes de sanejament al Consorci, a més d’assumir el finançament necessari per a garantir el seu funcionament. En aquest sentit, el cost anual d’explotació d’aquests sistemes de sanejament és de 457.966,49 euros/any, donant servei a més de 7.000 habitants.

L’ACA, fins ara administració gestora d’aquests sistemes de sanejament, cedirà la gestió al CBT perquè en assumpció de les competències delegades pels respectius municipis gestioni i garanteixi la prestació del servei de sanejament. La cessió efectiva dels quatre sistemes serà a partir de l’1 de gener de 2020.

Estat del sanejament

Actualment, el Consorci Besos Tordera és l’administració actuant de 23 sistemes de sanejament a les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Moianès. Concretament, aquests són: Aiguafreda, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Can Canyameres, Can Falguera, Cànoves i Samalús, Corró d’Amunt, Granollers, la Garriga, la Llagosta, la Roca del Vallès, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, Santa Eulàlia de Ronçana, Vilanova del Vallès, Castellar del Vallès, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Campins, Can Ram i Pertegàs.

Pel que fa a Catalunya, actualment hi ha 520 depuradores actives que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població catalana.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació