Obertes les inscripcions per participar en el cens visual de la llúdriga a la Tordera els pròxims 10 i 11 de maig

03/05/2019 | Actualitat

Llúdria Zoo foto censosEn els darrers anys s’ha evidenciat el retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, una espècie indicadora de la millora de la qualitat dels sistemes fluvials. Per tal de determinar la situació actual de la llúdriga en ambdues conques s’ha posat en marxa el “Projecte de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”, impulsat conjuntament entre el Consorci, la Fundació Barcelona Zoo i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), a través de l’Observatori del Besòs i la Tordera.

Dins aquest projecte, els pròxims dies 10 i 11 de maig es durà a terme el “Cens visual de la llúdriga a la conca de la Tordera”, que servirà per fomentar la participació ciutadana en un projecte de recerca. Aquest cens participatiu consistirà en la distribució de fins a 50 voluntaris al llarg d’un tram fluvial de 25 km del curs mitjà del riu Tordera en diferents punts d’observació (cada 500 metres) assignats per l’equip coordinador.

El principal objectiu d’aquest cens és conèixer la densitat poblacional de la llúdriga al llarg del tram designat. A més, també serà de gran utilitat per avançar en la quantificació del total d’individus presents a la conca i identificar possibles grups familiars. Paral·lelament, també es tindrà en compte l’observació d’altres espècies faunístiques.

El lloc de trobada i sortida per als dos dies serà la Sala de la Unió Batllorienca, a Sant Celoni. Divendres 10 de maig, l’activitat s’iniciarà a les 17 hores amb una xerrada informativa a càrrec del Dr. Jordi Ruiz-Olmo, expert en llúdriga.

La mateixa fórmula es farà servir també els dies 24 i 25 de maig per fer el “Cens visual de la llúdriga a la conca del Besòs”. En aquesta ocasió, s’ha escollit un tram del riu Congost i un altre del riu Tenes, i el punt de trobada dels voluntaris i organitzadors serà la seu del Consorci Besòs Tordera.

Les persones interessades a participar en qualsevol dels dos censos han de ser majors d’edat i han de poder assistir a les dues sessions (divendres i dissabte). Les inscripcions per al cens de la Tordera es poden formalitzar en aquest enllaç, i per al del Besòs aquí.

Presentació PLA DE GESTIÓ XARXA NATURA 2000 DEL RIU CONGOSTImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació