Premi de l’Aigua 2019 per al Consorci Besòs Tordera pel seu 30è aniversari

22/03/2019 | Actualitat

premi aigua 1 brL’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) ha atorgat al Consorci Besòs Tordera un dels seus Premis de l’Aigua 2019 en reconeixement als seus 30 anys de trajectòria.

El Consorci es va fundar el 29 de febrer de 1988 i durant l’any passat l’organisme va celebrar aquesta efemèride amb l’edició d’un llibre i un documental titulats “30 anys, 30 mirades”.

L’acte de lliurament d’aquests guardons, que enguany han arribat a la seva 20a edició, va tenir lloc ahir a la tarda a l’Auditori Cosmocaixa i va servir per posar el punt final al III Congrés de l’Aigua a Catalunya, celebrat dimecres i dijous, al voltant del Dia Mundial de l’Aigua, i dedicat enguany a Evolució dels usos: Reutilització, Economia Circular i Noves Tecnologies.

La cerimònia va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet. El president del Consorci, Joan Vila, va recollir el guardó de mans de Miquel Àngel Fos, vicepresident de l’ACAA. “Gràcies a l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua en nom meu, com a president, i de tot el Consorci per concedir-nos aquest reconeixement, i també vull aprofitar per felicitar-vos per l’organització de trobades com aquesta que permeten l’intercanvi de coneixement i la suma de sinergies, tant necessàries en el món actual, ple de reptes i dificultats”, va explicar. Vila va acabar la seva intervenció tot destacant que “l’aigua és vida i l’aigua no té colors polítics”.

premi aigua 2 br

Regeneració d’aigua i recuperació d’espais fluvials

El Consorci també ha estat present en aquest III Congrés de l’Aigua amb tres ponències. La primera d’elles, a càrrec d’Albert Camps, vicepresident del Consorci i regidor de l’Ajuntament de Granollers, va servir per exposar el “Present i futur de la reutilització de l’aigua en les activitats urbanes a Granollers”, que passa per incrementar el seu ús en activitats industrials, de neteja viària i per a espais verds, entre altres.

Durant la presentació del Pla Director d’Aigües Regenerades del Consorci, que va anar a càrrec de Pere Aguiló, director d’Operacions, es van palesar les oportunitats que pot aportar la reutilització d’aigües regenerades. Aquest document descriu la viabilitat tècnica i econòmica d’aquesta reutilització com a font alternativa, amb garanties de qualitat i subministrament, incrementant l’eficiència en el cicle integral de l’aigua dins l’àmbit d’actuació del Consorci.

Per últim, Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci, va explicar com ha estat possible “La recuperació de la conca del Besòs” gràcies a la implantació dels sistemes de sanejament que han millorat la qualitat de l’aigua, passant d’un riu mort, a un riu net i, finalment, a un riu viu.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació