Exposició i xerrada sobre el retorn de la llúdriga a la Biblioteca Núria Albó de la Garriga

18/03/2019 | Actualitat

lludriga expo la GarrigaLa Biblioteca Núria Albó de la Garriga acull aquest mes de març l’exposició itinerant del Consorci “El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”. La mostra es pot visitar en l’horari habitual de l’equipament fins al 25 de març.

A més, aquest divendres, 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, a les 19.30 hores, tindrà lloc una xerrada centrada en la temàtica de l’exposició que anirà a càrrec de Manel Isnard, biòleg i responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera; Toni Mas, investigador predoctoral i coordinador del Programa d’Educació Ambiental, Comunicació i Formació (PROECA) de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB; Juli Mauri, cap de Sostenibilitat i Fauna Local del Zoo de Barcelona; i Arnau Tolrà, investigador de la línia de seguiment de la llúdriga als Observatoris Besòs i Tordera.

Els assistents rebran com a obsequi 30 anys, 30 mirades. El llibre, editat l’any passat pel Consorci amb motiu del seu 30è aniversari, i que repassa la seva història i la de la conca del Besòs.

Actualment, el Consorci i el Zoo de Barcelona, amb la col·laboració de l’ICTA-UAB, estan duent a terme un projecte de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera amb l’objectiu de conèixer quina és exactament la presència d’aquest mamífer i ajudar a la seva conservació. Prop de 40 anys després de la seva extinció de la conca del Besòs, el 6 de juny de 2014 es va obtenir la primera fotografia de l’animal al riu Tenes. Des d’aleshores, s’han dut a terme diferents treballs de seguiment que han anat certificant el seu retorn a tots els rius de la conca, un fet que ha estat possible gràcies a la recuperació de la qualitat de les aigües i dels entorns fluvials.

Xerrada Llúdriga definitiuImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació