Aquest diumenge se celebrarà el primer Dia de la Riera a Palau-solità i Plegamans

12/12/2018 | Actualitat

El pròxim diumenge, 16 de desembre, de 10 a 14 hores, tindrà lloc el primer Dia de la Riera, una activitat dissenyada per gaudir en família o amb amics dels entorns fluvials i organitzada dins el projecte Viu la riera! que s’està impulsant des de la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui.

Entre les activitats que es desenvoluparan durant tot el matí destaquen tallers de fauna, de caixes niu i de mini testos fets amb canya; exposicions fotogràfiques; passejades i una plantació d’arbres i arbustos de ribera, entre altres. En finalitzar s’oferirà un tastet de productes saludables a tots els assistents. Aquesta matinal se celebrarà a la Ronda Verda, entre el CAP i l’Espai Jove l’Escorxador.

La jornada està impulsada per un grup de ciutadans i ciutadanes procedents d’aquests quatre municipis amb l’objectiu principal de què tothom pugui gaudir de l’entorn mentre aprenen a valorar-lo i estimar-lo. El Dia de la Riera esdevé una jornada molt important per conscienciar la població sobre la importància dels entorns fluvials de la riera de Caldes.

La celebració anual del Dia de la Riera és un dels acords polítics signats pels ajuntaments de La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui un cop finalitzat el procés participatiu impulsat per UIC Barcelona School of Architecture i l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona amb el suport de RecerCaixa, un projecte impulsat per l’Obra Social “La Caixa” en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Indústria, Economia i Competitivitat. El projecte també compta amb el suport del Consorci Besòs Tordera.

181118_dia de la rieraImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació