La Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana acollirà aquest divendres una xerrada sobre el retorn de la llúdriga al riu Tenes

07/11/2018 | Actualitat

EXPO BIBLIO SEREl pròxim divendres, 9 de novembre, a les 20 hores, la Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana (c/ Mestre Joan Batlle, núm. 6) acollirà la conferència “La conca del riu Tenes 4 anys després del retorn de la llúdriga”, a càrrec de Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera, i Lluís Gascon, membre del Grup Ornitològic del Tenes (GOT).

Durant la xerrada, que s’emmarca dins el mes de la ciència que celebra aquest equipament, es donarà a conèixer la importància del retorn d’aquest mamífer, quin és el seu grau de penetració a la conca del Besòs i quins són alguns dels seus comportaments. Els assistents a la conferència podran visitar alhora l’exposició itinerant “El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”, que està instal·lada en aquesta biblioteca des del passat 30 d’octubre i romandrà aquí fins a finals de novembre. L’exposició, elaborada pel Consorci, compta amb tres panells informatius i inclou la reproducció d’un exemplar de l’animal, entre altres materials.

El 6 de juny de 2014 una fotografia presa, amb una càmera de fotoparany, a Santa Eulàlia de Ronçana certificava el retorn de la llúdriga al riu Tenes. Des d’aleshores, el Consorci, amb la col·laboració de diferents grups naturalistes, està duent tasques de seguiment d’aquest mamífer, que ja està present a tots els rius de la conca del Besòs.

Conferència llúdriga 9 novembre biblio SER

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació