El documental “30 anys, 30 mirades”, guardonat amb un Accèssit del V Premi Periodístic ATLL de l’Aigua

08/11/2018 | Actualitat

foto equip 30 miradesEl degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Jordi Balló, ha estat l’encarregat de lliurar el 2n Accèssit al documental 30 anys, 30 mirades, elaborat pel Consorci amb motiu del seu 30è aniversari, i que ha recollit la periodista i responsable de Comunicació del Consorci Besòs Tordera, Mercè Fernández.

En poc més de 20 minuts, aquest reportatge explica, mitjançant 30 testimonis vinculats al riu des de diferents àmbits, els orígens, el recorregut i els reptes de futur que tenen al davant el Consorci i les seves conques.

El jurat ha valorat que es tracta d’un reportatge on es valora el recorregut d’aquestes tres darreres dècades de la conca del Besòs i que aporta veus de diferents professionals i personalitats vinculades als entorns fluvials que ens ajuden a entendre la història dels nostres rius, com eren com són i com haurien de ser. “Tècnicament destaquen les seves imatges i el jurat reconeix com interessants els platós on es fan les entrevistes. Una mostra que amb pocs recursos, es poden fer bons productes televisius”, han matisat.

La cerimònia de lliurament, que s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha estat presidida per la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet; per la degana de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Maria José Recoder; pel degà Jordi Balló, i pel director general d’ATLL, Alfredo Gutiérrez.

El primer premi d’aquests guardons ha estat per a la peça Historia de un vaso de agua elaborada pel periodista Antonio Ortí i publicada en el magazín dominical de La Vanguardia on s’explica el recorregut que fa l’aigua des que plou fins que arriba a les llars de la ciutadania, repassant també els diferents usos d’aquest recurs.

Pel que fa als altres dos accèssits, s’han atorgat a la periodista Txell Vallespí per un reportatge amb el títol Reciclant l’aigua emès pel programa “Efecte Papallona” de Catalunya Informació sobre l’ús de l’aigua regenerada durant un període de sequera; i a la periodista Lluïsa Fuentes, coordinadora d’un reportatge publicat a la Revista de Girona amb el nom L’aigua domesticada: cinquanta anys de pantans.

FOTO PREMIATS

Jordi Balló, Neus Bonet, Alfredo Gutiérrez i Maria José Recoder (segona filera). Els periodistes premiats: Txell Vallespí, Mercè Fernández, Lluïsa Fuentes i Antonio Ortí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En total, s’han presentat a concurs 15 treballs periodístics, 9 articles de premsa escrita i 6 audiovisuals.

El Premi Periodístic ATLL de l’Aigua, impulsat per ATLL Concessionària i amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, reconeix la tasca dels periodistes que contribueixen, mitjançant els seus treballs periodístics, al coneixement i la difusió de la importància de l’aigua, tant des del punt de vista mediambiental com social, tecnològic i cultural.

Recordem que el “Documental 25è Aniversari”, elaborat pel Consorci l’any 2013, també es va endur un Accèssit en la primera edició d’aquests guardons.

El documental està penjat al nostre canal de Youtube.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació