Un estudi sobre el delta de la Tordera i un altre sobre les aigües de l’EDAR de Teià i Vilanova del Vallès, primers premis del III Premi de Treballs Acadèmics

11/10/2018 | Actualitat

PRESENTACIO PREMI JV brLa guanyadora del primer premi dins la categoria de Treballs de Recerca del III Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera ha estat Marta Sánchez Parreño, estudiant durant el curs 2017-2018 de 2n de Batxillerat a l’Institut S’Agulla Blanes, pel seu treball “Diagnosi de l’estat actual de l’ecosistema del delta de la Tordera”.

Dins aquesta categoria, els dos accèssits se’ls han endut l’Oriol Bárcenas López, del Col·legi Maristes Champagnat (Badalona), pel seu estudi “Enfangats amb les EDARs”, i la Blanca Roma Gómez, de l’Escola Pia Granollers, per “Una mirada al riu Congost”.

Pel que fa a la categoria Treballs de Curs el primer premi ha estat per a “Anàlisi i comparació microbiològica de les aigües de l’EDAR de Teià i Vilanova del Vallès”, realitzat durant el curs passat pels estudiants de cicle formatiu Alba Rodríguez, David Romero, Florencia Sacristán i Marina Torralba de l’Institut Narcís Monturiol (Barcelona). En aquest cas, la tutora del treball, Mari Vicioso, ha estat l’encarregada de recollir els guardons, ja que els estudiants no van poder assistir a l’acte. D’aquest mateix centre han procedit els guanyadors d’un dels accèssits dins aquesta mateixa categoria –l’altre s’ha declarat desert–. En aquest cas, els premiats han estat Francesca Aguilar, Rubén Rodes i Àlex Valls pel seu treball audiovisual enregistrat amb dron i titulat “Una vista d’alçada: EDAR Vilanova del Vallès”.

FOTO FAMILIA GUANYADORS br

El president del Consorci, Joan Vila, acompanyat per la Meritxell Maymó, membre del jurat d’aquesta tercera edició i professional de la docència, ha estat l’encarregat de lliurar tots els guardons tant als joves estudiants, com als tutors i professors dels seus centres educatius. Els primers premis s’han endut un xec regal valorat en 250 euros per a la compra de material escolar i els accèssits, per import de 150 euros. A més, de rebre un diploma i una bossa amb obsequis.

Aquest Premi de Treballs Acadèmics va néixer el curs 2015-2016 amb l’objectiu de promoure entre els estudiants de cicles formatius i de batxillerat la recerca i l’anàlisi d’aspectes relacionats amb l’aigua i amb els entorns fluvials. “Les generacions futures, que s’estan formant, han de conèixer la importància d’aquest recurs, que és font de vida, i els hem d’animar a aprofundir en els rius de les nostres conques, que tan importants esdevenen en el dia a dia de tota la ciutadania”, ha matisat Vila durant la seva intervenció, qui ha agraït a directors i professors, a familiars i estudiants la seva participació i implicació en aquest certamen.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació