El Consorci organitza una jornada tècnica sobre R+D+I

13/06/2018 | Actualitat

jornada CBTEl pròxim dijous 21 de juny, a partir de les 10 del matí, a la Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera, tindrà lloc la Jornada Tècnica: Matinal de R+D+I.

Durant aquesta jornada es donaran a conèixer els projectes d’investigació que estan duent a terme tres doctorands de diferents universitats catalanes i que tenen per objectiu la millora de: la gestió de la xarxa de sanejament, les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) i el tractament dels residus que es generen.

La matinal també inclourà una ponència per conèixer els darrers resultats de les investigacions fetes a l’Urban River Lab, la plataforma experimental instal·lada a l’EDAR Montornès del Vallès. La presentació anirà a càrrec d’Eugènia Martí, científica del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) del CSIC.

Per la seva banda, la doctora Sònia Sánchez, de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la UAB, serà l’encarregada de presentar els resultats de l’estudi de biodiversitat de la conca del Besòs. Es tracta d’una exhaustiva comparativa sobre com ha evolucionat la conca i cadascun dels seus rius pel que fa al nombre d’espècies animals i vegetals, entre altres, durant el període 1997 i 2017.

Els assistents també podran conèixer part d’aquesta evolució durant el passi del documental “30 anys, 30 mirades”, realitzat enguany per commemorar els 30 anys de vida del Consorci.

La jornada s’adreça principalment a tècnics municipals, investigadors i professionals vinculats al sector del sanejament de l’aigua. L’assistència és gratuïta, tot i que cal inscripció prèvia enviant un correu a consorci@besos-tordera.cat o bé trucant al 93 840 52 70.

Podeu consultar aquí el programa de ponències de la jornada.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació