La Bicicletada del Besòs aplega prop de mig miler de ciclistes

28/05/2018 | Actualitat

Ahir diumenge, 27 de maig, i per setzè any consecutiu, part dels camins fluvials de la conca del Besòs van acollir la Bicicletada del Besòs, que organitza el Consorci i que finalment va reunir uns 450 participants.

A les 9.30 hores, el regidor i representant de la subconca Congost del Consorci, Albert Camps, amb el gerent del Consorci, Albert Solà, a Granollers (riu Congost); l’alcalde José Antonio Montero i la regidora i representant de la subconca Mogent, Mar Garcia, a Montornès del Vallès (riu Mogent); i el regidor d’Esports del consistori paretà, Dídac Cayuela, acompanyat pels també regidors Miquel Pérez i Àfrica Martínez, a Parets del Vallès (riu Tenes), van ser els encarregats de donar el tret de sortida a la pedalada amb el tradicional tall de la cinta.

Uns 250 participants van iniciar camí a Granollers, des d’on van recórrer 24 km fins a l’arribada, al Parc Fluvial de Sant Adrià de Besòs. Uns 50 ho van fer des de Montornès (19,5 km) i una setantena des de Parets del Vallès (22,5 km). Tots es van anar trobant al camí fluvial del Besòs, on van pedalar plegats fins a mar.

Una hora més tard, a les 10.30, s’incorporaven al recorregut 60 ciclistes en el punt habilitat a Montcada i Reixac, que tenien per davant 9,5 km fins a l’arribada. Per últim, una vintena van escollir iniciar la pedalada a Santa Coloma de Gramenet, a 6 km de la meta.

La prova va transcórrer amb total normalitat, sense cap incident destacat, amb un bon estat dels camins i amb unes temperatures suaus, que van permetre als participants gaudir de l’entorn natural durant la passejada.

Cap a les 12 hores, ja havien arribat pràcticament tots els ciclistes al Parc Fluvial del Besòs, on els hi esperava una botifarrada i diferents activitats, com ara actuacions de hip hop, els tallers de caixes niu a càrrec del Grup Ornitològic del Tenes (GOT) –que s’han ofert per segon any consecutiu i han tornat a tenir un gran èxit de participació- i tallers de pintura per a la mainada.

La XVI Bicicletada del Besòs ha comptat amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Granollers, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Adrià, i amb el suport dels consistoris de Montmeló, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació