Josep Arràez, exgerent del Consorci, i l’Observatori de la Tordera, Premis de l’Aigua 2018

22/03/2018 | Actualitat

FOTO ARRAEZ webL’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) ha lliurat a Josep Arràez, gerent del Consorci Besòs Tordera entre 1993 i 2015, un dels seus Premis de l’Aigua 2018 en reconeixement a la seva trajectòria professional. L’acte de lliurament s’ha celebrat aquest dimarts al Col•legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya.

Arràez ha recollit agraït i visiblement emocionat aquest guardó i, durant la seva intervenció, ha repassat la seva vida professional, la meitat de la qual va dedicar a l’empresa privada i l’altra meitat al servei públic, sempre vinculat amb l’aigua: “Durant aquesta darrera etapa, al capdavant del Consorci, sempre vaig tenir molt present que havíem de servir al nostre client, que era el riu”. Arràez també ha tingut paraules d’agraïment per als ajuntaments de la conca del Besòs, que van jugar un paper clau en aquesta reconversió, ja que van tenir molt clar que la millora havia de ser un esforç conjunt i mancomunat. Per últim, l’exgerent ha compartit amb els assistents els dos moments que més recorda de tots els viscuts durant aquests 22 anys al Consorci: la primera vegada que va veure peixos al riu Congost, al seu pas per La Garriga, i les primeres femtes de llúdriga que es van trobar també en aquest mateix riu, però a Granollers.

FOTO ARRAEZ web 2

L’Observatori de la Tordera també ha rebut un dels guardons, que concedeix anualment l’ACAA, per la seva llarga trajectòria científica i acadèmica en la conca de la Tordera. L´Observatori és un projecte impulsat per l’ICTA-UAB, el Consorci Besòs Tordera, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, Arbúcies, Hostalric, Santa Maria de Palautordera i Malgrat de Mar. El projecte realitza un seguiment a llarg termini d’indicadors d’estat socioecològics a la conca de la Tordera centrant els seus estudis en línies de recerca biològiques, hidrològiques i socials al seu curs principal i a la riera d’Arbúcies.

premi observatori Tordera web

Sònia Sànchez, coordinadora de l’Observatori de la Tordera, i Toni Mas, doctorant i responsable del PROECA (Programa d’Educació Ambiental, Comunicació i Formació) recollint el guardó.

XIX Premis de l’Aigua

Els Premis de l’Aigua, que s’atorguen des de l’any 2000 amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, són un reconeixement a les persones i les iniciatives més destacades de cada any que tenen la voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l’aigua i el seu entorn natural. Els mateixos socis de l’entitat proposen les actuacions que mereixen ser candidates de cada edició i, posteriorment, un jurat especialitzat és l’encarregat de decidir quines són mereixedores del reconeixement.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació