Montornès, Vilanova i el Consorci signen un conveni per impulsar la construcció d’una passera a la riera de Vallromanes

29/01/2018 | Actualitat

José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès; Yolanda Lorenzo, alcaldessa de Vilanova del Vallès, i Sergi Mingote, president del Consorci Besòs Tordera, han ratificat l’acord per iniciar la redacció i aprovació del projecte executiu de la passera de la riera de Vallromanes, al camí fluvial del Mogent, i que té per objectiu donar continuïtat i facilitar l’accés de vianants i bicicletes.

SIGNATURA CONVENI PASSERA

Concretament, aquest conveni preveu l’estudi d’alternatives per a la realització d’un nou pas situat a la part final de la riera de Vallromanes, a tocar del riu Mogent, que connectarà el camí fluvial entre ambdós municipis. José Antonio Montero ha destacat la importància d’aquest acord a tres bandes per donar resposta a les peticions dels ciutadans. “Es tracta d’una zona molt transitada i utilitzada i, donat que estem en un moment de recuperació i aposta pels camins fluvials com a eixos connectors, hem de facilitar i garantir l’accés amb una passera que millori la connexió, però que respecti l’entorn, on tot estigui ben integrat”.

El conveni també contempla l’estudi de viabilitat d’una passera entre els habitatges del barri ca l’Ametller i el nucli urbà de Vilanova del Vallès al costat de la carretera BV-5001 per sobre de la riera de Vallromanes. “Aprofitant que ens hem posat d’acord per tirar endavant el projecte de la passera, hem considerat oportú incorporar una reivindicació dels veïns d’aquest barri, que toca amb Vilanova, i que ara han de travessar la carretera per accedir-hi a peu amb els riscos que això comporta”, ha matisat l’alcaldessa Yolanda Lorenzo.

Per la seva banda, Sergi Mingote es mostrava satisfet per aquest tipus d’acords supramunicipals. “Convenis com aquest donen veritable sentit a l’esperit del Consorci, ja que vetllen per millorar els entorns fluvials i per acostar la ciutadania al riu, al mateix temps que donen un servei directe als municipis mitjançant els nostres programes suport”, ha conclòs.

La durada d’aquest conveni és d’un any i el cost màxim per a la redacció dels estudis i projectes esmentats  és de 15.000 euros.

 

Conveni amb Montornès del Vallès per a la neteja del clavegueram

L’Ajuntament de Montornès del Vallès i el Consorci també van signar divendres el conveni mitjançant el qual el Consorci assumeix el manteniment i la neteja de la xarxa de clavegueram del municipi. Es tracta d’un servei especialitzat que el Consorci ofereix als seus municipis consorciats.

SIGNATURA CONVENI CLAVEGUERAM

“En les diferents actuacions puntuals que hem dut a terme a la nostra xarxa de clavegueram, s’han detectat alguns problemes de deteriorament que han palesat la necessitat de comptar amb un manteniment i un servei de neteja permanent i integral, i després d’estudiar diverses opcions la del Consorci ens ha semblat la millor”, ha explicat José Antonio Montero.

El primer pas d’aquest conveni és l’estudi i diagnosi de l’estat de la xarxa de clavegueram de tot el municipi, que compta actualment amb uns 70.000 metres de conduccions amb 1.610 pous de registre, uns 2.800 embornals i reixes i una estació de bombament.

“Montornès del Vallès se suma als més de 20 municipis que ja han delegat en el Consorci aquest servei i crec que hem de seguir apostant per economies d’escala que afavoreixen l’eficiència i l’eficàcia i permeten donar un servei de qualitat, que a un municipi per si sol li seria molt difícil assumir”, ha subratllat Mingote.

La durada d’aquest conveni és d’un any prorrogable i té un cost de 102.500 euros.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació