El Consorci acull una jornada tècnica sobre problemàtica i possibilitats dels rius urbans

22/11/2017 | Actualitat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl pròxim dijous 30 de novembre, a partir de les 8.45 i fins a les 14 hores, a la Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera, tindrà lloc la Jornada Tècnica: Recerca Aplicada a la Problemàtica dels Rius Urbans en el Nou Escenari Socioambiental de la Regió Mediterrània.

L’objectiu d’aquesta jornada és posar de manifest la importància que poden jugar les plantes en els processos de depuració i/o d’afinació de les aigües efluents de les EDAR, que en els rius de la conca del Besòs suposen una gran part del cabal circulant.

En total, s’han programat 8 ponències que es dividiran en dues parts. La primera es dedicarà a presentar els resultats experimentals que s’han obtingut fins ara al laboratori a l’aire lliure Urban River Lab, instal·lat a l’EDAR Montornès del Vallès i en funcionament des de principis de 2014. La segona, tractarà sobre la recerca feta a la riera de Cànoves dins del marc del projecte Restaurío on s’estan treballant in situ i de manera paral·lela algunes de les investigacions fetes a l’URL.

Biòlegs, científics i investigadors procedents del Centre d’Estudis Avançats de Blanes del CSIC (CEAB-CSIC), de la Universitat de Barcelona (UB) i de Naturalea seran els encarregats de les diferents ponències.

L’assistència a la jornada és gratuïta tot i que cal inscripció prèvia enviant un correu a consorci@besos-tordera.cat o bé trucant al 93 840 52 70.

L’activitat està organitzada per CEAB-CSIC, la UB, l’Ajuntament de Montornès, l’empresa Naturalea i el Consorci.

Podeu consultar el programa aquí.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació