La XV Bicicletada del Besòs aplega prop de 700 participants

08/05/2017 | Actualitat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La prova, que enguany sumava #Kmperlaceliaquia, ha recaptat més de 1.300 euros que l’empresa Proceli destinarà a l’estudi de la malaltia.


Ahir diumenge, 7 de maig, a les 9.30 hores, es donava el tret de sortida des de Granollers, Montornès i Parets del Vallès, a la XV Bicicletada del Besòs, que en aquesta edició ha comptat amb 689 ciclistes.

En total, els participants han recorregut 13.223 quilòmetres, que l’empresa catalana Proceli, líder en la fabricació de productes sense gluten, ha apadrinat a 0,10 euros/km. Així, Proceli lliurarà 1.323 euros a l’Associació Celíacs de Catalunya, que els destinarà a la investigació en patologies relacionades amb la ingesta de gluten a través de la Beca Celíacs Catalunya.

El president del Consorci i també alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, acompanyat per Dídac Cayuela, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Parets del Vallès, va ser l’encarregat de tallar la cinta a la sortida de Parets, des d’on van iniciar camí 82 ciclistes.

Un total de 348 participants ho van fer des de Granollers, on Ruth Soto, regidora de Sant Adrià i responsable de la subconca Besòs del Consorci Besòs Tordera, va ser l’encarregada d’inaugurar la sortida.

La sortida de Montornès del Vallès (amb 81 participants) va anar a càrrec de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montornès i responsable de la subconca Mogent del Consorci Besòs Tordera, Mar Garcia, i el regidor d’esports del mateix consistori, Juan José Fernández.

Des d’aquests tres punts, els participants van pedalar pels camins fluvials dels rius Tenes, Congost i Mogent, fins trobar-se al riu Besòs per seguir pedalant riu avall fins a arribar al Parc Fluvial del Besòs. Durant el recorregut, s’hi van incorporar més participants en els punts de Montcada i Reixac (110) i Santa Coloma de Gramenet (68).

A l’arribada, a Sant Adrià de Besòs, tots els participants van rebre una bossa amb obsequis de Medina Competición i productes sense gluten de les empreses patrocinadores (Facundo, Sol Natural i Proceli). A més, els hi esperava una gran festa amb activitats esportives per a tots els públics (taller de zumba, inflables, actuacions de hip hop). L’empresa Sol Natural va mostrar in situ el procés d’elaboració de barretes energètiques sense gluten, que els participants van poder tastar.

Una de les activitats amb més èxit entre els menuts i les seves famílies va ser el taller de caixes niu organitzat pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT). En total, es van fer més de 100 caixes i es van donar a conèixer les espècies d’aus més comunes que hi trobem a la conca del Besòs.

La pedalada va transcórrer amb total normalitat, sense cap incident destacat i acompanyada per un esplèndid matí de sol, que va fer que la festa final s’allargués fins ben tocades les 13 hores.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació