La XV Bicicletada del Besòs pedalarà per la celiaquia

19/04/2017 | Actualitat

FOTO PRESENTACIÓLa prova, que se celebrarà el diumenge 7 de maig, s’ha presentat aquest migdia a la seu del Consorci Besòs Tordera, tot coincidint amb el Dia Mundial de la Bicicleta

La Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera ha acollit aquest migdia l’acte de presentació de la XV Bicicletada del Besòs, que se celebrarà el pròxim diumenge, 7 de maig. La gran novetat d’enguany és que la pedalada servirà també per recaptar fons per a la celiaquia, per aquest motiu s’ha afegit l’etiqueta #Kmperlaceliaquia.

“Estem molt satisfets de poder sumar la nostra ja tradicional bicicletada a les activitats que organitza l’Associació Celíacs de Catalunya amb motiu del seu 40è aniversari”, ha explicat aquest matí Albert Solà, gerent del Consorci, durant l’acte. L’empresa catalana Proceli, líder en la fabricació de productes sense gluten, apadrinarà els quilòmetres recorreguts pels participants. Cada quilòmetre equivaldrà a 0,10 euros, que seran destinats a la investigació en patologies relacionades amb la ingesta de gluten a través de la Segona Beca Celíacs Catalunya. L’objectiu és que entre tots els participants s’assoleixin els 20.000 quilòmetres. “Per a nosaltres és fonamental comptar amb el suport d’institucions i empreses que ens ajudin a fer-nos veure”, ha matisat la presidenta de l’Associació Celíacs de Catalunya, Olga Cuesta. “És important seguir apostant per la investigació perquè, tot i que hem millorat molt, els malalts celíacs triguen encara una mitjana de 7 anys en ser diagnosticats, amb totes les problemàtiques que això comporta”, ha subratllat Cuesta.

Durant la seva intervenció, Joan Turull, CEO de Proceli, ha emfatitzat en la importància de “normalitzar la vida dels celíacs”. “Abans, un celíac havia de comprar molts productes bàsics a la farmàcia, des de fa 4 o 5 anys la situació està canviant i ja trobem molts productes sense gluten als lineals dels supermercats”, ha puntualitzat. En aquest sentit Turull, també ha expressat la seva satisfacció de poder formar part d’aquesta pedalada que “suma esport, natura i solidaritat”.

Recorregut i festa final

La prova s’iniciarà a les 9.30 hores a les sortides de Granollers, Montornès del Vallès i, per segon any consecutiu, Parets del Vallès. A les 10.30 hores es podran incorporar els participants des dels punts habilitats a Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet. El Director Tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, Manel Herrando, ha posat l’accent en la importància que els menors de 6 anys iniciïn camí des de Santa Coloma de Gramenet. “Aquesta és una pedalada per a tothom, no competitiva, amb diferents distàncies i dissenyada per a tots els públics. Per als més petits, recomanen que s’incorporin al punt del Parc Fluvial a Santa Coloma de Gramenet, són uns 6 km sobre un terreny més fàcil que els permet fer-la amb qualsevol tipus de bicicleta”, ha explicat.

Com sempre, l’arribada tindrà lloc al Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià de Besòs, on s’organitzarà una festa de l’esport i la natura. “Un basquet inflable, tallers de zumba, actuacions de hip hop a càrrec del grup Brothers Junior, un taller d’elaboració de barretes energètiques sense gluten i un taller de caixes-niu, a càrrec del Grup Ornitològic del Tenes, serviran per rebre amb una gran festa als participants”, ha exposat Ruth Soto, regidora de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i membre de la Comissió de Govern del Consorci. Per a que els participants i els seus acompanyants puguin gaudir de totes aquestes propostes s’habilitarà un pàrquing on deixar les bicicletes.

La prova compta també amb el patrocini de les empreses Facundo i Medina Competición, així com amb la col·laboració dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet, i la Diputació de Barcelona.

Les inscripcions totalment gratuïtes ja es poden formalitzar aquí.

BICICLETADA BESOS Web-04Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació