Convocat el II Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera

10/11/2016 | Actualitat

LAPLAS3El Consorci Besòs Tordera ja ha posat en marxa el II Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera que, igual que en l’edició anterior, s’adrecen a alumnes de batxillerat i cicles formatius.

El concurs, però, presenta enguany diverses novetats. D’una banda, s’amplien les temàtiques a l’aigua en general i s’incorpora la conca de la Tordera, fruit de l’ampliació territorial que ha patit l’ens.

Així, s’hi poden presentar tots els treballs de recerca o de curs, realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius, respectivament, i presentats durant el curs 2016-2017, que tractin sobre l’aigua, com a recurs escàs i indispensable per a la vida humana i cabdal per al desenvolupament humà i industrial, o sobre les conques del Besòs i/o la Tordera, ja sigui centrant-se en les seves aigües o en qualsevol aspecte relacionat amb els seus entorns fluvials (fauna, flora, usos socials, història, patrimoni, evolució, etc.).

La conca del Besòs inclou, a més del riu Besòs, els entorns fluvials dels rius Mogent, Congost, Tenes, Riera de Caldes, Ripoll i Besòs, amb totes les seves rieres. Quan parlem de la conca de la Tordera, a més del riu la Tordera, es fa extensiva a la riera d’Arbúcies, el riu de Cós i les rieres de Santa Coloma, Vilalba, Vallors, Pertegàs, Repiaix i Vallmanya, entre altres.

El jurat encarregat de valorar aquests treballs estarà format per representants del Consorci, del món de l’aigua i de la comunitat educativa i atorgarà dins de cada categoria (Treball de recerca i Treball de curs) un primer premi i dos accèssits.
Enguany, també s’ha ampliat la dotació d’aquests premis. Els primers premis rebran una targeta regal per import de 250 euros (anteriorment 150 euros) per a la compra de complements tecnològics, llibres, música i material educatiu. En el cas dels accèssits, la quantitat serà de 150 euros (100 euros a l’edició anterior). Es manté el premi per als centres educatius d’on procedeixin els estudiants guardonats amb el mateix import.

El termini per presentar els treballs finalitzarà el 21 d’abril de 2017.

Bases del II Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació