El Consorci Besòs Tordera i l’Ajuntament de Castellar del Vallès signen un conveni per a la delegació de la gestió del sanejament en alta

17/10/2016 | Actualitat
signatura-conveni-br

L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i el president del Consorci, Sergi Mingote, durant la signatura del conveni.

La seu de l’Ajuntament de Castellar del Vallès ha acollit aquest matí la signatura del conveni mitjançant el qual el Consorci Besòs Tordera assumeix les competències del sanejament en alta del municipi.

L’acord preveu la gestió de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR), de tres estacions de bombament i de 8,347 quilòmetres de col•lectors en alta.

L’acte de signatura ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i del president del Consorci Besòs Tordera, Sergi Mingote, a més dels regidors de Sostenibilitat i Medi Natural, Aleix Canalís, i de Planejament, Pepe González, i del gerent del Consorci, Albert Solà.

La gestió del sistema implica les següents funcions: l’operació, manteniment i reposició de les obres i instal•lacions de sanejament en alta; la intervenció administrativa dels abocaments al sistema, que inclou l’autorització d’abocament, la inspecció, la sanció i el rescabalament de sobrecostos d’explotació; i la intervenció administrativa de les connexions de nous cabals al sistema.

Durant l’acte, Giménez ha destacat la importància d’aquest acord en l’aposta per “garantir el sanejament de les aigües i la qualitat de l’aigua del riu Ripoll” i ha recordat que l’Ajuntament impulsarà la redacció del Pla Especial del riu Ripoll, que pretén reivindicar l’entorn fluvial. Per la seva banda, Mingote ha valorat la voluntat del Consorci de “donar excel•lència a les aigües, i d’assumir tasques de control i també d’assessorament al teixit industrial”. “Es tracta de viure de cara al riu per tenir-lo més viu i més net”, ha afegit.

Castellar del Vallès forma part del Consorci Besòs Tordera, com a municipi consorciat, des de novembre del 2008. Actualment, el Consorci té les competències del sanejament en alta d’una quarantena de municipis i, amb la de Castellar del Vallès, gestiona 17 EDAR.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació