La cinquena i última etapa de la remuntada del Tenes aplega 114 caminaires

22/06/2016 | Actualitat

cinquena remuntada tenes brEl passat diumenge, 19 de juny, va tenir lloc la cinquena i última etapa de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016, que va comptar amb 114 participants. La passejada es va iniciar tocades les 8 del matí des de l’Espai de Llar d’Infants de Castellir i es van recórrer un total de 14 km, amb un desnivell positiu de 425 m, fins a arribar a Collsuspina.

Durant el recorregut, el catedràtic d’Història, Jaume Dantí, va fer diferents explicacions sobre la relació dels masos i el territori durant els segles XVIII i XIX. Per la seva banda, Lluís Gascon, del Grup Ornitològic del Tenes (GOT), va parlar de la recuperació de la llúdriga i de les aus més presents en tota aquesta zona. Entre els molts punts d’interès patrimonial i paisatgístic que es van poder veure durant el recorregut destaquen la Torrassa dels Moros, el pas de la Casanova i la parròquia de Santa Coloma Sasserra. Els assistents van fer parada per esmorzar a la fageda de la Sauva Negra, declarat espai d’interès natural.

Aquesta cinquena i darrera etapa de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016 es va cloure amb una botifarrada al Centre Cívic de Castellcir que va comptar amb prop d’un centenar d’assistents.

Més de 800 participants i 55 km

Les cinc etapes d’aquesta remuntada, que van tenir lloc els mesos de gener, febrer, abril (la del març es va haver d’ajornar per pluges), maig i juny, respectivament, han comptat amb més de 800 participants i més de 55 km de recorregut.

Durant les diferents passejades, que han transcorregut per camins fluvials, corriols i camins ramaders, els assistents han pogut gaudir de tot tipus de patrimoni geològic, històric, natural i faunístic, alhora que han apostat per la pràctica esportiva i han conegut una mica més l’entorn, gràcies a les explicacions d’experts en diferents àmbits.

La Remuntada a peu del riu Tenes 2016 ha estat organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes, el Centre d’Iniciatives de Muntanya de Lliçà de Vall, La Cursa de Muntanya de Riells del Fai, Santa Eulàlia Camina, el Grup Ornitològic del Tenes, l’Associació Grup Excursionista de Bigues i Riells-Amics dels Cingles de Bertí i Projecte Rius. A més, compta amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, d’ajuntaments i d’entitats privades.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació