La XIV Bicicletada del Besòs-Decabike tindrà lloc el 29 de maig i estrenarà nou itinerari al riu Tenes

03/05/2016 | Actualitat

FOTO PRESENTACIÓ WEBAquest migdia, la seu del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs ha acollit la presentació de la XIV Bicicletada del Besòs-Decabike, que se celebrarà el diumenge 29 de maig.

La gran novetat d’aquesta edició és la incorporació del riu Tenes a aquesta gran pedalada que transcorre per camins fluvials de la conca del Besòs. El punt de sortida d’aquesta nova ruta, de 22,5 km de distància, tindrà lloc al terme municipal de Parets del Vallès, al costat del pavelló municipal Joaquim Rodríguez.

“Vam començar l’any 2003 amb una única sortida a Granollers, al riu Congost; l’any 2012, vam poder incorporar el Mogent, amb sortida a Montornès del Vallès, i ara, estrenem el riu Tenes”, així ha explicat Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, l’evolució d’aquesta prova que cada any reuneix més d’un miler de ciclistes. “Aquesta darrera incorporació ha estat possible gràcies al projecte de millora i connectivitat que s’ha dut a terme darrerament al tram final del camí fluvial del Tenes a Parets del Vallès”, ha precisat Mingote.

Enguany, s’ha unificat l’horari de sortida. Així, entre les 9.30 i les 9.45 hores es començarà a pedalar a les sortides dels rius Congost (Granollers, 24 km de recorregut), Mogent (Montornès del Vallès, 19,6 km) i Tenes (Parets del Vallès, 22,5 km). A les 10.30, ho faran aquells participants que s’incorporin als punts habilitats ja al Besòs: a Montcada i Reixac (9,5 km) i Santa Coloma de Gramenet (6 km). “Amb aquesta varietat de sortides i punts d’incorporació oferim moltes possibilitats perquè hi pugui participar tothom –famílies, aficionats, gent més gran…- i cadascú ho pugui fer des del lloc que li sigui més adequat”, ha precisat Mingote.

El Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià de Besòs, serà el punt d’arribada. Per segon any consecutiu, aquesta bicicletada comptarà amb la col·laboració de la botiga Decathlon Port Fòrum-Sant Adrià, que serà l’encarregada d’organitzar una gran festa final de l’esport (amb zumba, partits de voleibol i altres activitats per a tots els públics) i oferir altres serveis als participants, com avituallaments i serveis de revisió i de pàrquing per a bicicletes. Mireia Sànchez i Mireia Trapero, representants de la botiga Decathlon Port Fòrum-Sant Adrià, han estat les encarregades d’explicar com serà aquesta gran festa final i han agraït al Consorci i a l’Ajuntament de Sant Adrià “poder unir la seva Decabike amb la tradicional bicicletada per la llera del Besòs per oferir un matí d’esport i natura per a ciutadans de molts municipis”.

Un any més, la prova compta també amb l’organització de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i de la Federació Catalana de Ciclisme. El president de la Federació, Josep Bochaca, ha destacat durant la seva intervenció la seva satisfacció de poder col·laborar en una pedalada com aquesta que, gràcies al seu recorregut fàcil i amb diferents distàncies, esdevé una festa popular que permet descobrir nous itineraris naturals. “Ja fa 10 anys que hi col·laborem i és molt gratificant veure com aquesta bicicletada creix i suma nous camins, això vol dir que la conca va millorant cada dia més”, ha manifestat.

Les inscripcions, totalment gratuïtes, a la XIV Bicicletada del Besòs-Decabike ja es poden formalitzar a www.besos-tordera.cat i www.ciclisme.cat. El nombre màxim de participants és de 1.500, i el període d’inscripció restarà obert fins que s’assoleixi aquesta xifra.

La prova també compta la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet.

Podeu consultar aquí el tríptic informatiu.

FOTO PRESENTACIÓ WEB 2Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació