La XIV Bicicletada del Besòs-Decabike aplega uns 800 ciclistes

30/05/2016 | Actualitat

XIV BICICLETADAAhir diumenge, 29 de maig, una gran part dels camins fluvials de la Conca del Besòs es van omplir de famílies, grups d’amics i amants de la bicicleta amb motiu de la XIV Bicicletada del Besòs-Decabike, que finalment va reunir uns 800 participants.

Tot i les previsions de pluja previstes per al diumenge, finalment la prova va transcórrer amb un matí de sol, sense cap incident destacat i amb un perfecte estat dels camins, en gran part gràcies a les pluges que van caure la nit de dissabte i que van ajudar a compactar el terra.

Enguany, es va unificar l’horari a totes les sortides. Així, a les 9.30 hores, l’alcalde Josep Mayoral, a Granollers (riu Congost); l’alcalde José Antonio Montero, a Montornès del Vallès (riu Mogent); i la vicepresidenta del Consorci, Neus Garcia, amb el regidor d’Esports del consistori paretà, Dídac Cayuela, a Parets del Vallès (riu Tenes), donaven el tret de sortida a la pedalada a cadascun dels municipis amb el tradicional tall de la cinta.

De Granollers, van iniciar camí uns 500 participants, que van recórrer els 24 km fins a mar, a Sant Adrià de Besòs. Uns 70 ho van fer des de Montornès del Vallès (19,5 km) i un centenar van escollir la nova sortida de Parets del Vallès, que van pedalar 22,5 km i van passar pel nou tram arranjat de camí fluvial.

A les 10.30 hores, i segons el previst, s’incorporaven al recorregut la resta de  ciclistes a Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet. Cap a les 12 hores ja havien arribat pràcticament tots els participants al Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià de Besòs, on la botiga Decathlon Port Fòrum-Sant Adrià va organitzar, per segon any consecutiu, una gran festa de l’esport oberta a tothom amb ping-pong, futbol en camp petit inflable per als menuts, zumba i tir amb arc. A més, va habilitar un aparcament per a les bicicletes.

La Bicicletada del Besòs-Decabike està organitzada pel Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs amb la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. També compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campcentelles i Santa Coloma de Gramenet.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació